Днес все повече хора си вземат декоративен заек за домашен

...
Днес все повече хора си вземат декоративен заек за домашен
Коментари Харесай

Характер и поведение на декоративния заек

Днес от ден на ден хора си вземат украсителен заек за домакински любим, защото тези животни са доста благи, положителни, гальовни и послушни.

Въпреки това надалеч невсички са осведомени с характера на питомците си, което основава много въпроси по отношение на това, какво тъкмо е държанието на декоративния заек.

Ако и вие сте решили да си вземете подобен бухнал домакински любим, тогава е добре да се запознаете малко по-подробно с тематиката, с цел да решите дали това животното е най-хубавият избор за вас.

Характер и държание на декоративния заек

Както и при кучетата, по този начин и те имат много самостоятелен темперамент, тъй че не може да се каже еднопосочно какви за държание всички зайчета.

Във всеки един случай обаче тези животни могат да станата идеалния дребен пухест другар за вас, в случай че се занимавате с неговото образование. Характерът на декоративния заек не зависи от пола, окраската или породата, като могат да бъдат гледани даже в апартамент, имайки поради дребните им размери.

 Заек

Повечето от тях не демонстрират експанзия и могат елементарно да се схващат даже с другите животни, в случай че имате такива. Могат да са много плашливи, защото в природата точно бягството е единственият им метод да се предпазят от враговете си.

Ако ги приучите, тогава могат да бъдат и доста гальовни и да не се боят от всеки тон в дома ви.

За задачата би трябвало да ги вземате на ръце от дребни и просто да ги галите. Теглото им варира и може да доближава даже до 4-5 кг, в случай че породата е по-едра.

Важно е също по този начин да обясните на децата си, че декоративното зайче не е играчка и не трябва да го тормозят, защото непрекъснатият стрес освен това животно може да докара до разнообразни болести, само че и до това че то ще се бои от всичко и всеки.

Имайте поради обаче, че въпреки всичко това не са кучета и няма да можете да ги научите на доста комплицирани команди, по тази причина не очаквайте от държанието на декоративните зайчета чудеса. Те просто могат да са доста благи и добродушни, радвайки ви се.

Ако обаче се постараете повече, тогава можете да ги научите на някакви по-лесни команди, на името им, само че и даже ще реагират на интонацията ви. В никакъв случай не им викайте и не прилагайте физическа мощ, защото това е изцяло неприемливо при нито едно животно.

 Декоративен заек

Ако си търсите малко, пухесто и доста благо домашно животинче, тогава декоративният заек е идеалният избор за вас. Те могат да са много смешни и занимателни животни, само че и дружно с това са благи и другарски настроени, с които в никакъв случай няма да ви е скучно.

Ако и вие желаете такова любимче, вижте нашите разгласи и цени за украсителен заек. А с цел да сте сигурни, че избирате подобаващ другар, можете да прочетете повече за другите породи декоративни зайци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР