Днес времето ще бъде облачно. С нахлуването на по-студен въздух

...
Днес времето ще бъде облачно. С нахлуването на по-студен въздух
Коментари Харесай

Ветровито и студено днес

Днес времето ще бъде облачно. С нахлуването на по-студен въздух на доста места преваляванията ще са от сняг, в югоизточните региони - от дъжд, който последователно ще минава в сняг. Повече ще са преваляванията в планините. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. По планинските проходи има условия за навявания. Максималните температурите ще са сред 0° и 5°.

По Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. През деня дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 4° до 6°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините ще е облачно, с превалявания от сняг, в Западна Стара планина и в Родопите - обилни по количество. Ще духа сдържан и мощен, най-вече източен вятър, който ще сътвори условия за формиране на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра - към минус 3°, на 2000 метра – към минус 7°.

През идващото денонощие облачността над страната ще е забележителна. През нощта валежи от сняг ще има основно в северозападните и планинските региони. Утре в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат. Слаб сняг ще превалява тук-там в Западна България и в крайните източни региони. Ще е прохладно и още по-студено с минимални температури сред минус 5° и 0° и оптимални - сред минус 3° и 2°. През нощта против понеделник преваляванията от сняг в Западна България ще се усилят. По високопланинските проходи в Западна Стара планина ще има виелици и навявания.

В понеделник превалявания от сняг ще има на повече места в Северна и Западна България. Ще се образува нова снежна завивка. Почти без превалявания ще е в югоизточните региони. Вятърът ще е до сдържан от североизток и по планинските проходи и в Северна България ще има изискванията за снежни виелици и навявания. Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°, а оптималните сред минус 3° и 2°, в югоизточните региони - до към 5°. Във вторник ще има забележителна облачност, само че единствено на обособени места в Северна България ще превали слаб сняг. Дневните температури ще са с градус-два по-високи. През нощта против сряда в северозападната част от страната ще има слаби валежи от дъжд и ще се образува поледица . В сряда , след краткотрайно скъсване, облачността още веднъж ще се усили и след обяд на повече места ще превали дъжд. Температурите ще се покачат бързо, само че за малко. В четвъртък с сдържан и мощен северозападен вятър ще нахлуе леден въздух. Дъждът ще премине в сняг и бързо ще спре. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща и до най-вече слънчево.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР