Днес, Volvo Cars стартира една от най-амбициозните стратегии в автомобилната

...
Днес, Volvo Cars стартира една от най-амбициозните стратегии в автомобилната
Коментари Харесай

​​​​​​​Драстично редуциране на въглеродните емисии – една от целите в новия амбициозен план за климата на Volvo Cars

Днес, Volvo Cars започва една от най-амбициозните тактики в автомобилната промишленост. Целта на компанията е отделянето на въглеродни излъчвания от нейните коли да бъде понижено с цели 40% сред 2018 и 2025 година

Това е първата значима стъпка, която Volvo Cars подхваща в желанието си до 2040 година да се трансформира в компания с стабилно развиване във връзка с климата.

Планът показва съответни дейности в сходство с Парижкото съглашение за климата от 2015 година, което се стреми да ограничи световното стопляне до 1,5ºC по отношение на прединдустриалните равнища.


Амбициите, които Volvo Cars има до 2040 година са не просто да отстрани нездравословните излъчвания, които отделят колите на марката, посредством цялостна електрификация на моделите, а да се оправи световно с редуцирането на въглеродните излъчвания в индустриалната си мрежа, в по-широките си интервенции и в работата си с снабдители посредством преработване и повторна приложимост на материали.

Като първа стъпка, Volvo Cars ползва набор от смели и незабавни ограничения в напъните си да понижи въглеродния отпечатък от колите Volvo с 40% сред 2018 и 2025 година

В допълнение, компанията цели световната ѝ индустриална мрежа да работи изцяло стабилно във връзка с климата.

„ Ние трансформираме нашата компания посредством съответни дейности, а не посредством алегорични обещания. “, споделя Хакан Самуелсон, изпълнителен шеф на Volvo Cars.

„ Ние се занимаваме с това, което можем да направляваме, а точно нашата работа и количеството нездравословни излъчвания, които нашите коли отделят. Ще се оправим и с това, върху което можем да повлияем, като призоваваме доставчиците ни и енергийния бранш да се причислят към нас в устрема към по-устойчиво деяние във връзка с климата. “, добавя още той.

За да реализира забележителното съкращаване до 40% на CO2 излъчвания на своите коли до 2025 година, компанията е създала редица проекти за разнообразни елементи от активността си.

Комуникираната по-рано през този месец цел - 50% от световните продажби да бъдат от напълно електрически коли до 2025 година, е забележителна. Това би довело до 50% понижаване на въглеродните излъчвания на колите сред 2018 и 2025 година


Други краткосрочни упоритости на компанията включват 25% съкращаване на нездравословните излъчвания, свързани с световната ѝ верига за доставки до 2025 година, 25% от употребяваните материали в колите Volvo да бъдат от рециклирана пластмаса до 2025 година, отделяните въглеродни излъчвания, генерирани от цялостните действия на компанията, в това число произвеждане и логистика, също да намалеят с 25%.

Volvo Cars е първият производител на коли, който се ангажира с цялостна електрификация на своите коли и последователно прекратяване на производството на такива с мотори с вътрешно горене.

От 2019 година всеки нов Volvo модел ще бъде електрифициран, като този проект стартира да се извършва от през днешния ден с представянето на първия напълно електрически Volvo автомобил, XC40 Recharge.

Започвайки с него, Volvo Cars ще разкрие какво ще бъде междинното количество въглеродни излъчвания, които ще отделя всеки нов модел на марката.

XC40 Recharge е първият автомобил в новата линия Recharge на Volvo Cars. Recharge ще бъде всеобхватното име за всички Volvo електрически автомобили и коли с Plug-in хибридни задвижващи системи.

Линията Recharge цели да подтиква продажбите на електрифицираните коли на Volvo и да поддържа притежателите на коли с Plug-in хибридни версии, стимулирайки ги да употребяват оптимално Pure режим при шофиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР