Днес вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев и регионалният министър

...
Днес вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев и регионалният министър
Коментари Харесай

Двама министри инспектират българската част на интерконектора с Гърция 

Днес вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев и районният министър Иван Шишков ще инспектират междусистемната газова връзка Гърция-България на територията на българската част.

Обиколката на двамата министри ще стартира в 13. 00 ч. на газоизмервателна станция Стара Загора. След това те ще посетят Кранов възел 6, ситуиран до село Тракия, както и канал на "Напоителни системи " и диспечерски център в село Стамболийски, прецизират от районното министерство.

В понеделник районният министър Шишков разгласи, че има закъснение по строителните действия по газовия интерконектор, заради което изиска от вложителя обстоен график за това по какъв начин и в какви периоди градежът ще бъде завършен.

Дейностите се разделят на два стадия, като това, което е най-неотложно за стартирането на тръбата, ще се извърши в първия стадий.

Чрез въпросната газова връзка се планува България да получава към 3 милиарда куб. метра азерски газ годишно. Проектът планува и спомагателен потенциал, с цел да може на по-късен стадий през тръбата да минават до 5, 5 милиарда куб. метра. Общата дължина на връзката е 130 километра.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР