Днес вицепремиерът Екатерина Захариева и водената от нея делегация се

...
Днес вицепремиерът Екатерина Захариева и водената от нея делегация се
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се среща със Сергей Лавров в Москва

Днес вицепремиерът Екатерина Захариева и водената от нея делегация се среща с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров. По-късно денем външният ни министър ще се срещне и с българската общественост в Москва.

Вижте още от специфичния ни делегат в съветската столица Ирина Цонева.

Това е първа аудиенция на български външен министър в Русия от 2011 година насам. Основният акцент на диалозите сред вицепремиера Екатерина Захариева министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров е ориентиран към развиването и задълбочаването на двустранните връзки с акцент върху енергетиката и търговията.

С оглед на идната среща на най-високо равнище сред президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Ердоган, несъмнено, обстановката в Сирия ще бъде във фокуса на вниманието и на срещата на Захариева и Лавров.

В публично публикувана съветска позиция преди началото на срещата се подчертава върху енергийните планове, построяването на " Турски поток " и трасето му на наша територия, и преноса на съветски газ до Европа, модернизирането на 5 и 6 блок на АЕЦ " Козлодуй " и вероятното съветско присъединяване в построяването само че АЕЦ " Белене ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР