Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Това съобщи

...
Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Това съобщи
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 13 май

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Това заяви за Агенция " Фокус " Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са сред 8° и 13°. Днес преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд. В Северозападна България ще има и гръмотевична активност, и условия за градушки. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 22° и 27°. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от междинното за май.
До сутринта по северното крайбрежие към момента ще превалява, само че дъждът бързо ще спре и облачността ще се раздра. През деня по Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове. Почти без превалявания. Ще духа до сдържан югоизточен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 17° и 20°. Температурата на морската вода е от 14° по Северното Черноморие до 16° на юг. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 Седмична прогноза за времето за 10-16 май Седмична прогноза за времето за 10-16 май
Новата седмица стартира с топло и слънчево време. В понеделник и вторник над цялата страна времето ще бъде ясно и слънчево. Максималните...
Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 7°.
И в петък повече слънце ще има сутринта. Около и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Източна България и планинските региони ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад и в Дунавската низина краткотрайно ще се усили до сдържан. Температурите ще останат без основна смяна. В събота през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево. Вятърът още веднъж ще е от юг-югозапад. Ще бъде и по-топло, оптималните температури на всички места ще са над 25°. По-късно денем над планинските региони ще се развие конвективна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. В неделя вятърът ще се ориентира от североизток. Краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на повече места в централната част от страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР