Днес във Враца се проведе заседание на общото събрание на

...
Днес във Враца се проведе заседание на общото събрание на
Коментари Харесай

Съгласуваха бизнесплана на ВиК-Враца до 2026 година

Днес във Враца се организира съвещание на общото заседание на Асоциация по водоснабдяване и канализация. В него взеха присъединяване регионалният шеф Стефан Красимиров като ръководител, както и кметове, зам.-кметове и представители на шест от десетте общини в региона, които съставляват 85.55% от гласовете в Асоциацията: Александър Владимиров – зам.-кмет на община Враца, Георги Кирков – зам.-кмет на община Козлодуй, Петьо Дахлев – зам.-кмет на община Криводол, Иван Аспарухов – кмет на община Мездра, Венера Георгиева – представител на община Мизия и Ивайло Иванов – зам.-кмет на община Оряхово.
За приемане на решенията по двете точки от авансово оповестения дневен ред гласоподаваха 77.98% от присъстващите.
На днешното съвещание бе признато решение за координиране на Бизнес проекта за развиването на активността на „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Враца като ВиК оператор за регулаторен интервал 2022 – 2026 година Въз основа на този бизнесплан КЕВР ще дефинира крайните цени за потребителите за доставка на ВиК услуги, като упованието е те да бъдат с към 1.50 лева на куб.м. под прага на обществена търпимост за област Враца за целия регулаторен интервал.
На съвещанието през днешния ден бе признат и докладът за активността на АВиК-Враца за 2021 година
Областният шеф уведоми представителите на общините, че ВиК операторът е подал в АВиК – Враца план на контракт за възмездно даване на водни количества, който следва да бъде подписан сред „ ВиК “ ООД – Враца и „ ВиК “ ООД – Монтана, с което се слага началото на съгласувателната процедура по реда на член 5, алинея 3 от Наредба №4 от 14 септември 2004 година за изискванията и реда за присъединение на потребителите и за прилагане на водоснабдителните и канализационните системи. Стефан Красимиров разясни, че договорът ще бъде включен в дневния ред и подложен на гласоподаване на идващото съвещание на Асоциацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР