Днес във Фейсбук попаднахме на коментар на бившият евродепутат Николай

...
Днес във Фейсбук попаднахме на коментар на бившият евродепутат Николай
Коментари Харесай

БАРЕКОВ: Слави на думи бори статуквото и олигархията, а с идеите си яко ги подкрепя

Днес във Facebook попаднахме на коментар на някогашният евродепутат Николай Бареков във връзка бъдещите проекти на шоумена, Слави Трифонов. Вижте какво написа Бареков в персоналният си профил в обществената мрежа!

* публикуваме без редакторска интервенция

Малко за измамите на Слави. Политическата му стратегия в рационалната част е изцяло копипейстната от програмата на ББЦ преди шест години, персонално от мен написана. Конкретен образец - директен избор от жителите на градски прокурори и регионални началници на Министерство на вътрешните работи. Градовете ни са дребни и популацията добре познава качествата на локалните “шерифи”. Така обмислям аз и подарявам концепцията си на Слави. Кампаниите ще са регламентирани и без намеси на партиите с обезпечени медийни пакети за всички участници.

Дотук добре, само че в програмата си бъдещата национална жакерия “Няма такава държава” предлага и избор директно от народа на “Главен прокурор на републиката”! Дават ли си сметка те, че това е жестока смяна в държавното устройство и разрушение на независимостта на трите управляващи? Нашата конституция така и така е тясна дреха за един директно определен отвън трите управляващи - президента.

Той, благият, хем е директно определен от народа, хем няма никаква власт. Слави предлага да превърнем страната в прокурорска република и в действителност да я унищожаваме. За разлика от президента идващият Цацаров, в случай че бъде и директно определен от народа, ще има легитимността, само че и пълномощията напряко да арестува цялото Народно заседание заедно с министрите и да си вкара личен режим на ръководство. Разбира се, никой от екипа сценаристи на Слави не разсъждава по тези въпроси. Важно е шоуто на дивия популизъм да върви с цялостна мощ.

Дали Слави е съгласувал концепцията си със своя обичан посетител на диванчето в БТВ Христо Иванов - Пинокио? Онзи най-малко щеше да го предизвести, че при директен избор за основен прокурор ще се разиграе сценариото от избора за президент - единствено три партии ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ще имат шанса да качат на престола на обвинител номер 1 своя претендент. И тогава мамата си трака. Глупостите, които Слави предлага, са рискови за демокрацията и страната, само че простите хора не разсъждават по тези въпроси. А Слави таман на простаците разчита. Те първо гласоподават, а след това го мислят.

Излиза, че Слави на думи бори статуквото и олигархията, а с концепциите си крепко ги поддържа. Две от неговите знакови хрумвания “Мажоритарните избори в два тура и директния избор на новия основен прокурор” вечно ще бетонират трите огромни партии във властта. Цинично е, че за Слави ще гласоподават точно такива, които ненавиждат днешните партии и желаят да ги изгонят от Народното събрание. Всъщност ще трансфорат Парламента в “Къща от карти” и някой, който даже не подозираме, ще издуха картите, а с това свеща и ще хлопне вратата на горката България.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР