Днес във Фестивален и конгресен център – Варна ще бъдат

...
Днес във Фестивален и конгресен център – Варна ще бъдат
Коментари Харесай

Представят последните два филма от програмата на София Филм Фест във Варна

Днес във Фестивален и конгресен център – Варна ще бъдат показани последните два кино лентата от програмата на деветото издание на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА.

Фестивалът стартира безапелационно като показа някои от хитовите заглавия, наградени от най-известните и престижни кинофестивали по света. В последния ден почитателите на качественото кино още могат да се насладят на неповторими продукции, почтени за край на тазгодишното издание на фестивала - филмите " За тялото и душата “ на унгарския режисьор Илдико Енеди и " Потапяне “ на изключителния Вим Вендерс.

" За тялото и душата “ е красива любовна история, протичаща се в касапница в Будапеща. Веднага щом Мария постъпва на работа, на позиция за надзор на качеството, шушуканията стартират. Светът ѝ се състои от фигури и данни, отпечатани в спомените ѝ още от ранно детство. Шефът ѝ Ендре, който е малко по-голям от нея, също е спокоен човек. Колебливо, двамата стартират да се опознават. Откривайки духовните съвпадения между тях, те схващат, че даже сънуват едни и същи неща и последователно се пробват да ги трансфорат в действителност. Тази история за двама души, които изначало независимо, а по-късно и дружно откриват света на страстите и физическото предпочитание, е разказана нежно от Илдико Енеди, само че не ѝ липсва и доза комизъм. Това е филм за страховете и несигурността да се откриеш към хората и облекчението, когато най-сетне го направиш.

" Потапяне “ е любовна история, която ни показва изцяло другите светове на двамата основни персонажи – Даниел Флиндърс (Алисия Викандер) и Джеймс Мор (Джеймс Макавой). Те се срещат инцидентно в далечен хотел в Нормандия, където и двамата се приготвят за своите рискови задачи. Влюбват се съвсем принудително, само че скоро осъзнават, че са срещнали любовта на живота си. Когато се разделят, разбираме, че Джеймс работи за Британските секрети служби и би трябвало да замине на задача в Сомалия, с цел да намери източник, който има информация за атентатори самоубийци в Европа. Даниел " Дани “ Флиндърс е биоматематик. Тя работи на огромна дълбочина по план, чиято цел е да потвърди теорията ѝ за произхода на живота на нашата планета. Скоро двамата се разделят. Джеймс е взет за пленник от джихадисти и няма по какъв начин да се свърже с Дани, а тя би трябвало да се гмурне до дъното на океана, без да знае дали Джеймс е жив...

София Филм Фест във Варна завършва тазгодишното си издание уместно, като ни отваря порти към любовта и нейните безкрайни и разнообразни измерения, отразени на огромния екран.

Прожекциите са с начални часове 18:00 за " За тялото и душата “ и 20:15 часа за " Потапяне “. Билетите са в продажба на касите на ФКЦ на постоянна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно състояние и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета. Билетите могат да се закупят и онлайн.

На 24-ти март – събота, варненци ще могат да се допрян до новите мозъци на киното в " Екран за нови кинематографисти “. Сред заглавията на късометражните ленти са участващият в конкурсната селекция на " Златна роза “ 2017 " Jump Cut " на Румен Русев и Васил Коцев, " Ротвайлер “ на Васил Богданов, " Разчистване на дрешника “ на Самуил Гълъбов, с присъединяване на Явор Борисов, " A place for everything "  на Свилен Славов.

В програмата намират своето справедливо място и филмите " Аве, брат ми? “  на Стефан Господинов, " Спътник “ на Радослав Радославов и " За килима “ на Йоана Венелинова, които са част от са част от Артин Вижън Филм Академи.

Прожекцията ще се състои от 19:00 часа в бар " Памперо “ с вход свободен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР