Днес в Цюрих ще се изтегли жребия за квалификационните групи

...
Днес в Цюрих ще се изтегли жребия за квалификационните групи
Коментари Харесай

Лъвовете ще узнаят съперниците си по пътя към Катар 2022

Днес в Цюрих ще се изтегли жребия за квалификационните групи за класиране на международното състезание в Катар през 2022. Церемонията ще стартира от 19,00 часа българско време.

България е в четвърта урна дружно с тимовете на Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, Израел, Беларус, Грузия и Люксембург.Общо 55 тима от Стария континент ще се включат в борбата за 13 квоти. Те ще бъдат разпределени в 10 групи - 5 с по 6 тима и 5 с по 5 тима. Директно място на международното ще получат спечелилите във всяка група.

Останалите втори ще вземат участие в плейофи, дружно с два тима, излъчени от Лигата на нациите. Тези 12 тима ще разиграят последните три квоти. Мачовете от международните квалификации ще се проведат сред март и ноември 2021 година.

Плейофите сред 12-те тима ще бъдат извършени във формат 3 потока по 4 тима, които ще играят в един мач на директна елиминация за установяване на последните три финалиста през март 2022 година.

Самото международно състезание пък е планувано за датите сред 21 ноември и 18 декември 2022 година.България не е взела участие на огромно състезание от Евро 2004. В момента националният тим е без селекционер, а отпред на БФС стои краткотрайно изпълняващият длъжността президент Михаил Касабов.

Разпределението на тимовете по урни:

 Урна 1: Белгия, Франция, Англия, Португалия, Испания, Италия, Хърватия, Дания, Германия и Нидерландия

Урна 2: Швейцария, Уелс, Полша, Швеция, Австрия, Украйна, Сърбия, Турция, Словакия и Румъния

Урна 3 : Русия, Унгария, Ирландия, Чехия, Норвегия, Северна Ирландия, Исландия, Шотландия, Гърция и Финландия

Урна 4: Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, БЪЛГАРИЯ, Израел, Беларус, Грузия и Люксембург

Урна 5: Армения, Кипър, Фарьорски острови, Азербайджан, Естония, Косово, Казахстан, Литва, Латвия, Андора

Урна 6: Малта, Молдова, Лихтенщайн, Гибралтар, Сан Марино
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР