Днес в София започнаха снимките на най-новия български игрален филм,

...
Днес в София започнаха снимките на най-новия български игрален филм,
Коментари Харесай

Иван и Андрей наливат 4 милиона във филм за Гунди

Днес в София започнаха фотосите на най-новия български игрален филм, отдаден на великия и обичан футболист от предишното, Георги Аспарухов – Гунди. Очакваният с голям интерес план ще наблюдава живота на огромния състезател - от срещата му с Величка Маркова - Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди умира в автомобилна злополука. Снимките на огромната продукция ще продължат 2 месеца, а бюджетът му е близо 4 милиона лв., обезпечени от частни вложители, както и от сътрудниците Sesame.bg, Захарни фабрики и Puma.

Главната роля е поверена на надарения артист от Народен спектакъл „ Иван Вазов “ – Павел Иванов, който ще има нелеката и виновна задача да влезе в обувките на определения за „ Футболист на столетието ” в България Георги Аспарухов – Гунди. Младата Александра Свиленова пък ще се превъплъти в най-голямата обич и ентусиазъм на Гунди, неговата брачна половинка Величка Маркова – Лита. 

Нелеката задача да ни пренесат в 60-те и 70-те години ще имат режисьорът Димитър Димитров, моторът и сценарист на плана Емил Бонев, основният оператор Борис Славков и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов от „ Междинна станция “, чиято задача е да сглобят най-хубавия тим от експерти. В това отношение значима помощ ще окаже и Станислав Ангелов – Пелето, който влиза в ролята на футболен съветник на продукцията.

„ След близо 5 години усилена работа, изследване, полемики и събиране на допустимо най-хубавия екип, през днешния ден сме на прага на реализирането на фантазията наречена „ Гунди – легенда за любовта “. Създадохме една машина на времето, задвижена от над 100 индивида на терен и 59 артиста, които ще се включат в снимането на продукцията, в която ще има доста специфични резултати (CGI), дело на копродуцентите ни Immerse FX (Visual Effects Studio), много каскади, фрагменти на цялостни игрища от птичи взор, както и подиуми от документалния материал, който сме събрали за живота на Георги Аспарухов. “, споделят Иван Христов и Андрей Арнаудов във връзка старта на фотосите.

„ Това е филм е за дръзновението и за любовта, като съществена движеща мощ и сила за сбъдване на фантазии. „ Гунди – легенда за любовта “ ще покаже разнообразни стадии от професионалния и персоналния живот на един популярен българин, трансформирал се в легенда, само че платил с живота си за това. Филмът има за цел да увековечи този заслужен човек, чиято история се надяваме да допре повече хора и да послужи за ентусиазъм. “, споделят още продуцентите на кино лентата.

Премиерата на продукцията е планувана за началото на 2024 година, а още детайлности към историята, фотосите и актьорския състав на кино лентата, очаквайте скоро.

Информация за екипа

Павел Иванов, в ролята на Гунди

Павел Иванов е един от най-нашумелите и разпознаваеми български артисти. Завършва НАТФИЗ през 2016 година при ненадминатия Стефан Данаилов, само че още през 2014 става част от трупата на Народен спектакъл " Иван Вазов ”, където играе основни функции в едни от най-касовите спектакли. През 2016 година името му добива известност и в малкия екран, с помощта на сериала,,Полицаите от края на града ”. Следват участия и в други телевизионни формати, последният от които е ситкомът “Татковци ”. Успоредно с тези театрални, телевизионни и кино задължения - Павел Иванов обикаля страната и Европа с пътуващи спектакли.

Александра Свиленова, в ролята на Лита

Александра Свиленова е новоизгряващият гений, който ще изиграе една от централните и основни основни функции във кино лентата – тази на Величка Маркова – Лита, брачната половинка, най-голяма обич и ентусиазъм за Гунди. Това е първата огромна роля в киното за актрисата, която учи „ Актьорско майсторско за трагичен спектакъл “ в класа на проф. доктор Ивайло Христов. Александра взе участие още в представлението на Учебен спектакъл НАТФИЗ: " Шексперимент ".

Димитър Димитров, режисьор

Димитър Димитров е добре прочут на феновете като режисьор на известните сериали „ Отдел търсене “, „ Дяволското гърло “, „ Откраднат живот “, „ Връзки “, „ Дървото на живота “, „ Съни Бийч “, „ Мен не ме мислете “ и още доста други.  Дебютът си в игралното кино прави на 27 години с кино лентата „ Събирач на трупове “, който взе участие в селекцията на редица влиятелни интернационалните фестивали. Има опит още в късометражно и писмено кино.

Емил Бонев, сценарист

В сърцето на плана и негов сценарист е Емил Бонев. След завършването си във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “, компетентност „ Актьорско майсторство за трагичен спектакъл “, Емил Бонев има 60 функции и национални награди. Автор е на пиесите „ Морска сол “, „ Пакетче семки “, „ Покер “, „ Кантон 117 “, „ $910 “, играни с триумф в страната и чужбина. Драматургичен съветник и диалогист е на кино лентата „ Пазачът на мъртвите “ на Илиян Симеонов и сценарист на лентите „ Прогноза “ на Зорница София и „ Засукан свят “ на Мариус Куркински. Като основен сценарист Емил Бонев се подписва под сериалите „ Морска сол “, „ Недадените “ и „ Скъпи наследници “. Режисьор е на десетки спектакли, сред които „ Гнездо на ангели “ в Драматичен спектакъл „ Николай Масалитинов “ - Пловдив ", „ Мъжка задушница “ в Драматичин спектакъл „ Сава Огнянов “ - Русе, „ Бонбон “ в Народен спектакъл „ Иван Вазов “, „ Сюрприз “ на Младежки спектакъл „ Николай Бинев “, „ Чиничита “ и „ Убийство без ликвидиране " в Театър 199 – „ Валентин Стойчев ".

Борис Славков, оператор

Операторското майсторство на кино лентата е в ръцете на Борис Славков. Работил по сериалите „ Войната на буквите “, „ Отдел търсене “, „ Откраднат живот “,

 „ Дяволското гърло “, „ Съни бийч “, „ Мен не ме мислете “, както и по филмите „ Шекспир като улично куче “, „ Всичко, което тя написа “, „ Събирач на трупове “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР