Днес в Русе пристигна унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош. Той беше

...
Днес в Русе пристигна унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош. Той беше
Коментари Харесай

Унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош пристигна в Русе

Днес в Русе дойде унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош. Той беше посрещнат в Спортен комплекс “Ялта “ от шефа на Оперативна програма Спортни парцели Веселин Богданов, който го срещна със спортните събития, които се организират в Русе и инфраструктурата, обвързвана с тях.

Унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош се наема за първи път в света да пробяга цялата брегова линия на Дунав, която е дълга близо 3000 км. В рамките на самодейността “70 маратона за Дунав “ той минава през 10 страни - от извора на Дунав в Германия, до делтата на реката, като имат за цел да притегли вниманието на обществеността върху развиването на Дунавския район и смисъла на екологичния превоз.

Той започва своя маратон на 21 септември от Дунаушинген, Шварцвалд, след което минава през Германия, Унгария, Хърватия, Сърбия и Румъния и дойде на 14 ноември във Видин.

Пал Хидвеги-Ющьош ще обитава в България от 14 до 28 ноември, като на следващия ден заран ще продължи за Цар Самуил в 9 ч. сутринта, стартирайки още веднъж от Спортен комплекс “Ялта “. Планирано е лекоатлети от Ученическа спортна школа – Русе да го съпроводят в самото начало.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР