Днес в Пленарна зала на Община Русе кметът Пенчо Милков

...
Днес в Пленарна зала на Община Русе кметът Пенчо Милков
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков откри форум за европейски програми през новия програмен период

Днес в Пленарна зала на Община Русе кметът Пенчо Милков откри информативен конгрес на Центъра за развиване на човешките запаси.

Обсъдени бяха опциите за обучение, образование и професионална подготовка, които Европейският съюз дава на своите жители. Кампанията е първият от 6 осведомителни лъча в страната, които се провеждат по случай 35 години от старта на Програма „ Еразъм “.

„ Много е значимо младежите да отидат в чужбина и да се поучат от положителните практики там. Това е инвестиране, както и мощ, които те ще пренесат след това в нашия град и в нашата страна, с цел да бъде нашето на следващия ден по-добро “, сподели кметът. Той благодари на Центъра за развиване на човешките запаси за помощта и компетенциите, които оферират на искащите да се възползват от стратегиите „ Еразъм+ “ и „ Европейски корпус за взаимност “.

По време на форума бяха разисквани направленията, по които може да се кандидатства за европейски средства, кой може да се включи, както и критериите, на които би трябвало да дават отговор концепциите, с цел да бъдат утвърдени. Разгледаха се и най-честите проблеми, които може да пораждат при създаването на планове, както и тяхното разрешаване.

Екипът на Центъра за развиване на човешките запаси показа с присъстващите, че най-хубавата тактика за един сполучлив план е персоналната ангажираност и компетентност.

Добри практики споделиха от ЧДГ „ Дъга “. Учебното заведение работи по план, осъществен от Програма „ Еразъм + “ „ Изграждане на положителна образователна среда в детската градина за благополучието на децата “. Неговите съществени цели са да развие уменията и да умножи знанията на децата, както и да развие любовта им към нови познания. Тази пролет целият екип посети и Валенсия, Испания, за образование и обмяна на опит, още веднъж като част от план по „ Еразъм + “.

На 15 юни 1987 година публично е сложено началото на програмата на Европейски Съюз за поддръжка на образованието, образованието, младежта и спорта, която през днешния ден носи името „ Еразъм+ “. Нейният планиран бюджет за идващия програмен интервал е 26,2 милиарда евро. Това е съвсем два пъти повече спрямо миналата стратегия (за интервала 2014—2020 г.). В програмата за 2021—2027 година се обръща изключително внимание на общественото приобщаване, екологичния и цифровия преход и насърчаването на присъединяване на младежите в демократичния живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР