Днес в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) бе подписан осмият за

...
Днес в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) бе подписан осмият за
Коментари Харесай

НЗОК и синдикатите подписаха осмия за системата Колективен трудов договор

Днес в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) бе подписан осмият за системата Колективен трудов контракт сред институцията и двата публично показани синдиката – Национален профсъюз на административните чиновници "Подкрепа " и Федерация на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ. Това оповестиха от пресцентъра на НЗОК.

През годините НЗОК поема осъществяването на от ден на ден действия, ангажимент до момента на други институции, а числеността на личния състав и заплащането резервират обичайно ниско равнище.

Много чиновници - лекари, IT-специалисти и други висококвалифицирани фрагменти напуснаха системата заради ниското възнаграждение на техния труд. За 20-те години от съществуването на НЗОК чиновниците на институцията потвърдиха, че имат професионална подготвеност за осъществяване на характерните задания и функционалности на касата.

Затова в подписания през днешния ден Колективен трудов контракт са залегнали клаузи управлението на НЗОК и двата публично показани в системата синдиката да работят дружно за реализиране на заслужено възнаграждение на труда на чиновниците, за превъзмогване на текучеството на фрагменти, както и за привличане на млади експерти, с цел да може институцията да се оправи с отговорността и увеличаващата се по тип и размер активност, както и да отговори на упованията на здравноосигурените.

Социалното партньорство, което има дълбоки обичаи в НЗОК, сплотява напъните на управлението и на синдикатите за възстановяване на изискванията на труд на чиновниците и реализиране на заслужено заплащане на чиновниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР