Днес в Медицински университет-Варна с официална церемония и водосвет за

...
Днес в Медицински университет-Варна с официална церемония и водосвет за
Коментари Харесай

Над 1400 първокурсници стартираха обучението си в МУ-Варна днес

Днес в Медицински университет-Варна с публична гала и водосвет за здраве, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, бе даден стартът на академичната 2018/2019 образователна година. В приветствието си ректорът на МУ-Варна проф. доктор Красимир Иванов сподели: „ От през днешния ден вие сте студенти в един от най-модерните и високотехнологични университети в България.

Най-квалифицираните преподаватели, изнасящи лекции в редица задгранични университети и на интернационалните научни конгреси ще бъдат ваши преподаватели. Най-съвременните интерактивни способи на преподаване ще ви оказват помощ да трупате познания и умения. Най-модерните технологии и апаратури ще бъдат на ваше разположение по време на образованието ви тук. “

Бригаден военачалник, професор доктор Венцислав Мутафчийски, Началник на Военномедицинска академия – София, също поздрави студентите, като се обърна към първокурсниците от специалността Военен доктор с думите: „ Първата година мина сполучливо за студентите, което сподели, че тази стратегия има бъдеще и към този момент чертаем проекти за техния триумф през 2023 година. Искам да ви поздравя за това, че сте съумели да влезете в най-хубавия университет по медицина в България и да ви пожелая триумф. “ Проф. Мутафчийски връчи на проф. Иванов почетния плакет на ВМА в израз на голяма признателност и благодарност към МУ-Варна и във връзка 140 години от основаването на здравната работа на въоръжените сили на Република България.

Над 1400 са първокурсниците, които прекрачиха за първи път прага на МУ-Варна, сред които 1 060 са българските студенти и 350 са задграничните жители, които ще се образоват в англоезичните стратегии по специалностите „ Медицина “ и „ Дентална медицина “.

Всички места в Медицински университет – Варна са заети при извънредно висок най-малък бал при приема. Конкуренцията е сериозна, като 7 претенденти се конкурираха за 1 място в най-желаните специалности при българските студенти, а при задграничните - 3-ма претенденти се конкурират за 1 място. Само най-добре квалифицираните съумяха да се преборят да учат при нас “. Това разяснява зам. ректорът по образователната активност проф. доктор Албена Керековска.

Младежи от 53 страни от 5-те континента аплайваха за образование в англоезичните стратегии по медицина и дентална медицина в Медицински университет – Варна тази година. Сред признатите първокурсници има младежи от страни като Южна Корея, Швейцария, Япония, Кувейт, Съединени американски щати, Канада, както и обичайно огромен брой студенти от страни, членки на Европейски Съюз.

Модерните образователни бази за предклинична и клинична подготовка, високотехнологичното интерактивно образование и опциите за спорт, просвета и развлечения, притеглят в МУ-Варна хиляди претенденти от целия свят годишно.

Медицинският университет във Варна е насочен към модерните и новаторски способи на образование. Много огромен акцент се слага върху нововъведенията и внедряването на осведомителните и информационните технологии в образователния развой. Непрекъснато се търсят нови форми на образование, които са в унисон с най-хубавите модерни практики в международен мащаб.

Инвестициите в просветителната инфраструктура и в клиничните бази за образование също подреждат МУ-Варна измежду водещите желани медицински университети освен в България, само че и в Европа и света.

Към момента максимален е броят на обучаваните студенти от страни, членки на Европейския съюз, като някои от тях показват предпочитание за академично и професионално развиване във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР