Днес в Манчестър започва годишният конгрес на управляващата в Обединеното

...
Днес в Манчестър започва годишният конгрес на управляващата в Обединеното
Коментари Харесай

Започва конгресът на британската Консервативна партия

Днес в Манчестър стартира годишният конгрес на ръководещата в Обединеното кралство Консервативна партия, който ще подължи четири дни. Очакванията са партийният водач и министър председател на страната Риши Сунак да се сблъска със съществени проблеми. 
Както написа " Файненшъл таймс ", Риши Сунак се изправя пред неспокойни депутати консерватори, подготвяйки се за първия си и евентуално финален годишен конгрес като водач на партия, която е разтревожена за идващите общи избори и е разграничена по отношение на посоката, в която би трябвало да върви страната. Макар и Сунак да възнамерява да направи някои оптимистични изказвания, засягащи най-вече бизнеса, той е подложен на напън от голям брой фракции в неговата партия, недоволни от проблемите с огромния железопътен план, прочут като HS2, голямото данъчно задължение и заканите на " Даунинг стрийт " страната да напусне Европейската спогодба за правата на индивида. 
" Скай нюз " даже заяви, че разполага с преписка на редови членове на партията, членуващи в организация, които желаят да изгонят Сунак и да " влязат във война " с демократичното крило на партията. Такат наречената Консервативна демократична организация е учредена през декември 2022 година от лорд Питър Крудас, спонсор и покровител на Борис Джонсън. 
Вестник " Манчестър Ивнинг нюз " пък заяви, че хиляди ще излязат по улиците на града да изразят недоволството си от ръководещите пред участниците в конгреса.  БНР подкасти: Великите европейци
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg