Днес в Галерия Академия на Националната художествена академия ще бъде

...
Днес в Галерия Академия на Националната художествена академия ще бъде
Коментари Харесай

„Идентичност между символика и цветове” - цветовете на трибагреника


Днес в Галерия „ Академия ” на Националната художествена академия ще бъде открита групова изложбата с произведения на български и италиански художници, ангажирани в създаването на концепцията за национална еднаквост посредством цветовете на трибагреника.

Галерията ще бъде хазаин на творбите на 30 художници от Академията за изящни изкуства в Брера (Милано) и тези на 22 преподаватели и студенти на Националната художествена академия в София, събрани под наслов "Идентичност сред символика и цветове ”.

В началото на XXI век, характеризиращ се с разгорещени диспути по тематиката за културното многообразие, изложбата удостоверява смисъла на споделеното завещание, непокътнато в културата на всяка една страна по света, и на сравнението и разговора, които ни сплотяват. От литографии до фотографии, минавайки през цифровата графика и най-класическата рисунка, създателите възстановят голямата художествена галактика, която преодолява териториалните граници в разговор сред обичаи и усещания. Тази деконструкция на признака, в който националното знаме се е въплътил през последните епохи и което показва гордостта на личната ни история, е дело на креативния талант, който остава отворен за света, само че резервира идентичността си.

На събитието ще участва Н.Пр. посланикът на Италия в България Стефано Балди, дружно с шефа на Италианския културен институт Луиджина Педди и ректора на НХА проф. доктор Николай Драчев, които публично ще открият изложбата. Тя ще бъде подредена в изложба „ Академия ” до 14 април 2018 година /БГНЕС
 Автор: Карина Добрева Автор: Карина Добрева / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР