Днес, в епохата на информацията непрекъснато попадаме на нови факти,

...
Днес, в епохата на информацията непрекъснато попадаме на нови факти,
Коментари Харесай

Цял живот сме вярвали в тези неща, а се оказва, че сме били брутално подведени от историята...

Днес, в епохата на информацията непрестанно попадаме на нови обстоятелства, които заместват предходните ни показа, било то научни открития или изобретения, написа Obekti.bg, базирайки се на Bright Side.

Ето няколко исторически обстоятелството, които знаем от учебно заведение и са се оказали неправилни.

1. Наполеон и носа на Сфинкса

Сфинксът в Гиза е прочут с това, че няма нос. Както споделя легендата, армията на Наполеон е разрушила тази част по време на борбата през 1798 година Въпреки това, през 1737 година датският странник Фредерик Норден изобразява статуята без нос, с което опровергава историята на Наполеон.

2. Ухото на Ван Гог

Историята за фамозния художник, който от обезсърчение отразял ухото си и го изпратил на своята обичана, е прекомерно украсена. Всъщност всичко се е случило след спор с Пол Гоген, при който Ван Гог го е нападнал с бръснач. В припадък на разкайване или лудост, съгласно разнообразни източници, той отрязъл пай от ухото си със същия бръснач.

3. Рогатите шлемове на викингите

Свикнали сме да виждаме викингите, изобразени с рогови шлемове, само че археолозите не са разкрили свидетелства за нищо сходно, обвързвано тъкмо с викингите. Подобни бойни декорации са употребявани още от бронзовата ера, дълго преди тях.

4. Стоунхендж

Стоунхендж е една от най-големите мистерии в света и непрестанно изникват нови и нови хипотези за него. И все пак в началото той няма нищо общо с днешния си тип. През 1901 година Уилям Гауланд инициира възобновяване на паметника. Последните фотоси потвърждават, че той наподобява много по-различно, в сравнение с в антични времена.

5. „ Откриването “ на Америка

В учебниците ни по история написа, че Христофор Колумб е разкрил Америка през 1492 година Въпреки това първите европейци, стигнали до Новия свят, били викингите в края на 10-и век. Тогава се наблюдава и първият генетичен контакт.

6. Поемите на Осиан

Шотландският стихотворец Джеймс Макферсън бил фамозен с това, че е превел поемите на Осиан, келтски бард от 3. век. Въпреки това, когато бил изправен пред настояването да показа ръкописите, той отговарял уклончиво. Такива към момента не са открити и ръкописите публично се считат за мистификация.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР