Днес в 19:00 часа българският национален отбор по футбол се

...
Днес в 19:00 часа българският национален отбор по футбол се
Коментари Харесай

Сериозна проверка с мисъл за плейофа в Лигата на нациите


Днес в 19:00 часа българският народен тим по футбол се изправя против Парагвай на стадион “Васил Левски” в София. За “Лъвовете” следва много сериозна инспекция против мощен противник. С нея може да се каже, че отборът поставя публично началото на подготовката си за плейофа в Лигата на нациите. Този мач дава също по този начин добър късмет за националите да измият срама от позорната загуба с 0:6 от Англия.

България се показа извънредно едва в европейските квалификации. “Трикольорите” не съумяха да запишат нито една победа на сметката си в група “А” и заемат последното място в класирането без никакви шансове за постигане до Евро 2020 по този метод. Въпреки това националите към момента имат късмет за се доберат до еврофиналите през плейофа в Лигата на нациите. Именно поради това в този момент всички старания ще бъдат ориентирани към мачовете през март.

Всъщност “Лъвовете” са в доста неприятна серия от 11 следващи мача без победа. А тежкото проваляне от Англия тъкмо преди месец преля чашата и докара до съществени катаклизми в българсикя футбол. Ръководството на БФС попаде оставки, а това направи и селекционерът Красимир Балъков. На негово място бе назначен Георги Дерменджиев, на който ще се разчита да вдигне тима на крайници.

Новият ментор идва с нови хрумвания и с някои нови играчи, които бяха извикани и се чака да получат късмет за дебют през днешния ден. Дерменджиев евентуално ще заложи на Николай Михайлов на вратата и в отбрана Страхил Попов, Йордан Терзиев, Васил Божиков и Петър Занев. Георги Костадинов и Кристиан Малинов ще са двойката опорни халфове, а Вандерсон и Неделев ще работят по крилата. Димитър Илиев ще стартира на върха на офанзивата, а зад тила му ще работи капитана Ивелин Попов.

В същото време селекционерът на Парагвай Едуардо Берисо се чака да опълчи Фернандес под рамката и Морейра, Гомес, Алонсо и Риверос в отбрана. Морел, Санчс и Виясанти ще са триото в средата на терена, а в офанзива ще работят Алмирон, Лескано и Самудио.

За страдание мачът евентуално ще се играе пред обидно малко аудитория. Българските почитатели са афектирани на националите за неприятното им показване в последно време и ще бойкотират срещата. Очаква се на Националния стадион да участват не повече от 2000 фенове. Причина за слабата посещаемост са и прекомерно високите цени на билетите, които още повече демотивират хората.

Приятeлски мач:

БЪЛГАРИЯ - ПАРАГАВАЙ

Вероятни сформира:

БЪЛГАРИЯ: Н. Михайлов, С. Попов, Терзиев, Божиков, Занев, Малинов, Костадинов, Неделев, И. Попов, Вандерсон, Д. Илиев

ПАРАГВАЙ: Фернандес, Морейра, Гомес, Алосно, Риверос, Морел, Санчес, Виясанти, Самудио, Лескано, Алмирон

Стадион: “Васил Левски”, София

Съдия: Фабио Верисимо (Португалия)

Начало: 19:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР