Днес в 16:15 часа предстои поредният празник на футбола в

...
Днес в 16:15 часа предстои поредният празник на футбола в
Коментари Харесай

Време е дербито! Локо с именит рожденик, Ботев излиза като л...

Днес в 16:15 часа следва следващият празник на футбола в под тепетата. В този час стартира огромното дерби сред Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив). Както постоянно, чакаме пристрастеностите да бъдат нажежени до алено, както на трибуните, Футболният празник на Пловдив още веднъж настъпи след 10 месеца. 112-ото дерби на града под тепетата ще започва през днешния ден в 16.15 часа на Лаута. Двубоят, както постоянно до момента е от изключителна значимост и за двата тима. Черно-белите ще търсят първа победа вкъщи през този сезон, с която да заличат неприятния старт в акцията.
Канарчетата пък ще бъдат двойно стимулирани, защото ще търсят реванш за унизителния разгром с 0:6 при предходния си гастрол на Лаута.



Домакините ще са в приповдигнато въодушевление след двете следващи победи, а също по този начин и от персоналния празник на трансформиралият се в една от най-знаковите фигури в клубната история. Капитанът на черно-белите Димитър Илиев, който изведе железничарите до две Купи на България, Суперкупата и сребърните медали навършва през днешния ден Христова възраст. Феновете от Лаута виждат смятат, че не е инцидентен фактът, че 33-годишният национал е изобретение на легендата Гочо Василев, който е рекордьор по голове в дербито. Щурмовакът от Делчево общо 13 пъти е пронизвал жълто-черната мрежа.

За разлика от предишния сезон, в този момент двата отбора са на радикално противоположни позиции преди дуела. Ботев е лидер във краткотрайното класиране и се показва чудесно от началото на сезона. Проблем за треньора на жълто-черните ще бъде отсъствието на контузения бранител Супрайен и заболелият Николай Минков.



Преди 112-ото дерби сред Локо и Ботев индикаторите сред двата отбора са на процедура изравнени. Всеки от тях има по 40 победи, а 32 мача са приключили наедно. Единствено головата разлика разделя с малко двата отбора, като тя е в интерес на черно-белите - 136:132 с помощта на погрома от 28 ноември предходната година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР