Днес United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги

...
Днес United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги
Коментари Харесай

United Group дарява 1 милион евро в подкрепа на Украйна |

Днес United Group, водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, разгласи, че подарява 1 милион евро на 2 благотворителни организации в поддръжка на напъните за филантропична помощ, свързани с войната в Украйна.

Парите ще бъдат разграничени сред Международния медицински корпус - организация, фокусирана върху даването на незабавна здравна помощ и обвързваните с нея услуги на хората, намиращи се в изключителни обстановки, и Bright Kids Charity - украинска благотворителна организация, отдадена на подпомагането на заболели, инвалиди и деца в неравностойно състояние.

United Group е шокирана и разтревожена от опустошението, което продължава да бъде нанасяно върху Украйна и нейните жители. Мислите и сърцата ни са с почтените жертви на тази война и с всички, които са били наранени от нея.

Главният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг показа:

" Нищо на този свят не е по-ценно от човешкия живот и най-големият ни дълг като хора е да вършим всичко по силите си да поддържаме мира! Като украинка и със семейство, към момента на територията на страната, тази война също е персонална покруса за мен. "

Дарението на United Group има за цел да подкрепи тези, които са най-пряко наранени от войната. Сред тях са бежанци, фамилии, които не са могли да избягат от сраженията, и деца в институции като домове за сираци и лечебни заведения.

Средствата ще бъдат употребявани за обезпечаване на медицински грижи и съществени артикули като здравно съоръжение, медикаменти, памперси, мобилни медицински групи, храна, санитарни и хигиенични такъми.

Дарението от United Group е единствено част от това, което Групата и нейните оперативни компании вършат на локално равнище, с цел да поддържат жертвите от войната в Украйна. Vivacom, която е част от United Group, предприе редица начинания в България, в символ на взаимност с украинския народ. До края на месец април операторът дава безвъзмездни интернационалните диалози от България към Украйна както в мобилната си мрежа, по този начин и във закрепената. Също по този начин обезпечава и безвъзмездни роуминг услуги за клиентите си, които се намират на територията на Украйна.

В допълнение, като израз на желанието на компанията да направи общуването на бежанците, идващи в България от Украйна, с техните фамилии по-лесно, Vivacom подарява мобилни услуги и устройства на Българския червен кръст. Това са предплатени сим карти с мобилен интернет, зарядни устройства, безжични рутери с интернет, смарт телефони с проект Unlimited 50 и таблети с дейта сим карти, с които ще бъдат подкрепени бежанците. Предплатените карти са с удължена годност от 60 дни и съдържат 25 000 MВ на оптималната скорост за територията на България и 5 900 МВ в роуминг в Европейския съюз и ще бъдат раздавани по отношение на потребностите на идващите.

Устройствата с включен интернет достъп и зарядните се употребяват на пунктовете на БЧК, наоколо до българо-румънската граница, през които главно минават бежанците – Русе, Силистра и Добрич, както и на пунктовете на БЧК във Варна и на Централна гара в София. Целта е хората, влизащи в страната ни от Украйна, да могат да се записват на формалния уебсайт, с цел да получат формален статут на бежанци. Телекомът дава безплатно на Българския червен кръст и гореща телефонна линия 08001 1466, която подкрепя идващите от Украйна с психо-социална поддръжка.

Нова Броудкастинг Груп, която също е част от United Group, се причисли към УНИЦЕФ България в изключителния зов на Детския фонд на Организация на обединените нации в поддръжка на децата, наранени от спора в Украйна. Водещата медийна и софтуерна компания в България застана зад световния апел за дарения на организацията в помощ на 7.5 милиона деца. С тях ще бъдат посрещнати филантропичните потребности, които нарастват с всеки минал час.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР