Днес тялото на Дзян Дзъмин бе пренесено от Шанхай в

...
Днес тялото на Дзян Дзъмин бе пренесено от Шанхай в
Коментари Харесай

Китайски ръководители посрещаха тялото на Дзян Дзъмин в Пекин

Днес тялото на Дзян Дзъмин бе пренесено от Шанхай в Пекин. Си Дзинпин, Ли Къцян и други партийни и държавни ръководители го посрещаха на летище „ Сидзяо “ и показаха дълбоки съболезнования към роднините. Дзян Дзъмин е приет от нашата партия, войска и народа от всички етноси като извънреден водач с висок престиж, популярен болшевик, популярен пролетарски бунтовник, политик, боен пълководец и посланик, умел комунистически войник, извънреден водач в огромната идея на социализма с китайска специфичност и ядрото на третото потомство централно групово управление на ККП.

Си Дзинпин и брачната половинка му Пън Лиюен носеха бели цветя на гърдите си и черни ръкавици в символ на печал. В 15:55 специфичният аероплан, носещ тялото на Дзян Дзъмин, кацна в Пекин.

Дзян Дзъмин умря в Шанхай на 30 ноември на 96 години, предаде .

На 6 декември Централният комитет на Китайската комунистическа партия, Постоянният комитет на ОСНП, Държавният съвет, Националният комитет на КНПКС и Централната военна комисия ще проведат траурно възпоменателно съвещание в памет на Дзян Дзъмин в постройката на Народното събрание в Пекин, което ще бъде предавано на живо
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР