Днес ЦСКА гостува на ФК Копенхаген в мач реванш от

...
Днес ЦСКА гостува на ФК Копенхаген в мач реванш от
Коментари Харесай

Оригиналност и много дим - ТОП 5 хореографии на Копенхаген

Днес ЦСКА гостува на ФК Копенхаген в мач реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. " Червените " излизат на негостоприемния " Паркен ". Феновете на домакините са прословуите с истинските си хореографии и пироефекти. Те са една от водещите агитки в Европа с основен мотор - организацията " Sektion 12 ". Очаква се в бранша им да участват и ултраси на немския Хамбургер. Двете агитки са в другарски връзки.

Трудно е да бъдат подбрани единствено 5 от най-хубавите представяния на " лъвовете " през годините. Атмосферата по трибуните на всеки значим мач е впечатляваща. Така ще е и довечера.

Представяме ви ТОП 5 на домакинските шоута на ФК Копенхаген:



5. Срещу Брьондби в шампионата, 12.8.2018 (3:1)

Миналия уикенд се игра следващ епизод от лютото дерби на град Копенхаген. " Sektion 12 " разгласи цялостна готовност. Всички почитатели от долната част на трибуната бяха облечени в чисто бели фланелки. " Сектор Г " също потърси сходен резултат във финала за Купата против Монтана (1:0) през 2016, когато една от хореографиите гласеше " Червената стена ".

 Снимка 373458
Източник:

Ултрасите на " лъвовете " се бяха подготвяли дълго време за мача с огромния зложелател. Те издигнаха голям надпис " Градът е бял " на фона на транспарант с насъскан лъв и сини картони. Последва солидно пирошоу с червени факли. До края на мача не не помниха да се подиграят на Брьондби за изпуснатата купа в края на май.



4. Срещу ОГФ Орхус в шампионата, 29.5.2016 (2:1)

ФК Копенхаген си е обезпечил купата от дълго време, само че цялостният поврат в края на мача я прави още по-сладка. Празненствата стартират преди началото на срещата с солидно шествие. Атмосферата на стадиона е неповторима - хореографии на 2 бранша с хиляди флагове, плакати, картони и димки. Вдига се голям надпис " Шампион на Дания - 11 ". Изписани са всички години, в които " лъвовете " побеждават в шампионата.

 Снимка 373459
Източник:

След края на главната част от хореографията във въздуха политат хиляди надуваеми топки. По време на награждаването има още едно пирошоу с червени факли във формата на римско " 11 " (XI).



3. Срещу Аякс в 1/8 край на Лига Европа, 9.3.2017 (2:1)

Хореографията на домакините включва десетки сини димки и мигащи факли. Долната част на трибуната подвига сини и бели картони, а гостите от Холандия са посрещнати с " Welcome to Smokenhagen " - заигравка с британската дума " smoke " (дим) и тима от едноименния град.

 Снимка 373455
Източник:

Ентусиазмът се придвижва от трибуните и на терена. Расмус Фалк открива резултата още в 1-та минута, което в допълнение нагорещява атмосферата на " Паркен ". Гостите са стъписани.

На реванша след седмица се усеща неналичието на правилните датски почитатели и техните любимци отстъпват с 0:2. В следствие Аякс доближава до финала на конкуренцията, където губи от Манчестър Юнайтед (0:2).



2. Срещу Атлетико (Мадрид) в 1/16 край на Лига Европа, 15.02.2018 (1:4)

Секунди преди първия съдийски сигнал обстановката в ултра трибуната на домакините е но " мъртвило пред стихия ". Долната част от бранша подвига сини и черни картони, а горната звезди. Помежду им се чете " Nothing beats the sight of... " (Няма по-хубаво от гледката на...). В идващия миг буквата " s " е сменена от " l " - думата се трансформира на " light " (светлина). На пистата се подвига голям надпис, който гласи: " Copenhagen by night " (Копенхаген нощем).

В това време стартира пирошоу с мигащи факли и заря. Следва и второ пирошоу с червени факли, а от самото начало стадионът се тресе от песните на домакините. Няма по-хубаво от светлината на Копенхаген нощем!

За втора поредна година датчаните са отстранени от предстоящ финалист (този път и шампион), само че надалеч по-тежко - с общ резултат 1:5.



1. Срещу Брьондби в шампионата, 4.5.2014 (1:1)

Една от най-оригиналните хореографии, правени в Европа. " Победа в дербито непременно - Копенхаген е наш! " - по този начин се превежда лозунгът на почитателите първоначално. Те спускат голямо изображение на оръдие и стадиона на Брьондби в средата на бранша. " Заповедта е дадена - свалете врага ", гласи посланието на " Sektion 12 ".

 Снимка 373456
Източник:

Един от последователите реалокира артилеристки снаряд, който се забива в оборудването на гостите. Банерите се трансформират и " Брьондби стейдиъм " е в пламъци. Ултрасите придават свършек с типичен черни димки. Втората част на хореографията е с голямо знаме (в сходен стил), на което написа " Копенхаген е наш ". Над лозунга лети аероплан с табелка " Anti-1964 " (годината на основаването на Брьондби). Изгонването на врага от града е придружено от доста синьо-бели флагове и подигравателни транспаранти.

По това време почитателите на " лъвовете " рядко употребяват пиротехника на свои домашен мачове. Политиката на ултрасите е да не носят спомагателни наказания на своя клуб.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР