Днес тържествено беше открита новата академична учебна година в Университета

...
Днес тържествено беше открита новата академична учебна година в Университета
Коментари Харесай

Откриха академичната година в УНСС с мобилен ваксинационен пункт

Днес тържествено беше открита новата академична образователна година в Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Заедно с това в двора на университета стартира работа мобилен екип за имунизация. Целта е повече студенти да са имунизират, с цел да се учи присъствено.

В УНСС учат към 16 000 студенти, 4000 са първокурсниците. година стартира присъствено, само че в случай че събитията наложат това, може да се премине на онлайн образование като предходната година.

Днес на откриването хората бяха доста по-малко, още веднъж поради ограничения за сигурност. Академичната образователна година бе открита от ректора проф. Димитър Димитров

" Започваме присъствено, има доста страсти в цялото това разкриване. Близо година не сме се виждали с нашите студенти. Сега към 4000 нови студенти, първокурсници, ще пристъпят за първи път прага на УНСС, тъй че разчитаме при съблюдаване на ограниченията и при добра дисциплинираност и самодисциплина да нямаме проблеми с присъственото образование ", съобщи ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

На откриването участва и служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

" Учебната година в университетските институции стартира по този начин, както вземат решение ректорите и университетските управление. На множеството места стартират присъствено, на някои места са решили, че лекциите ще бъдат онлайн, а практическите занятия ще бъдат присъствено, тъй като не могат да се провеждат онлайн. Докато е такава епидемиологичната конюнктура, аз не чакам смяна. В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура може да има промени и нататък ", разяснява той.

По-рано сутринта в двора на УНСС стартира работа на мобилен имунизационен пункт на столичната РЗИ. Инициативата е на самите студенти, на студентските препоръки, с цел да може по-дълго да се учи присъствено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР