Днес своя 74-ти рожден ден празнува известната американска кънтрипевица, композиторка

...
Днес своя 74-ти рожден ден празнува известната американска кънтрипевица, композиторка
Коментари Харесай

Edna икона на 74: Честит рожден ден на Доли Партън!

Днес своя 74-ти рожден ден чества известната американска кънтрипевица, композиторка и киноактриса Доли Партън. Тя е родена през 1946 година в Съвиървил, Тенеси, Съединени американски щати, и се трансформира една от огромните звезди на кънтримузиката през 70-те години.

Тя има издадени повече от 50 албума, като с песни като "Джошуа ", "Джолийн " и "Отново си тук " тя печели голяма известност измежду феновете на кънтримузиката, а филмът "От 9 до 5”, в който взе участие дружно с Джейн Фонда, ѝ носи международна популярност. През 1994 година излиза мемоарната ѝ книга "Доли: моят живот и други незавършени неща ".

 Доли Партън Getty

Израства в огромно семейство, като има общо 11 братя и сестри. Като деца всичките те живеят в една стая. Има ирландско, шотландско и немско родословие.

Ето по какъв начин го виждам аз. За да забележим дъга, би трябвало да спре дъжда.

Първите ѝ певчески изяви са в черква, където посещава и уроци по пеене. Дебютира на сцената на "Гранд Оул Опри " едвам на 13-годишна възраст. Участва в сериала на "Дисни” "Хана Монтана ", където изгрява звездата на Майли Сайръс. Всъщност Доли е кръстница на Майли.

 Доли Партън Getty

Има общо 26 шлагера, достигнали до №1 в "Billboard ". Доли Партън е композитор на песента "I Will Always Love You ", която в следствие осъществяването на Уитни Хюстън трансформира в шлагер.
 Превърни се в сияйната героиня на нощта с Black Opium Neon на YSL Edna предлага Превърни се в сияйната героиня на нощта с Black Opium Neon на YSL
Не се жегвам от тъпите смешки за русокоски, тъй като знам, че не съм тъпа... и още знам, че не съм русокоска.

Застраховала е гърдите си за 600 000 $, а първата клонирана овца в света е кръстена на певицата – Доли.

През 1999 година става член на Залата на славата на кънтри музиката.

 Доли Партън Getty

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР