Днес светът отбелязва Деня на свети Патрик. На този празник

...
Днес светът отбелязва Деня на свети Патрик. На този празник
Коментари Харесай

Ирландците в Холивуд, които днес имат повод за празник

Днес светът отбелязва Деня на свети Патрик. На този празник ирландските общности в целия свят пият обичаната си напитка - бирата, вършат се паради, а хората са облечени в зелено - цветът на островната страна.

Според преданието, свети Патрик е покръстил ирландците, а детелината е признакът на страната, тъй като посредством нейните три листа светецът е обяснил на хората триединството Бог Син - Бог Отец и Светия дух.

Ирландците по целия свят честват Св. Патрик

Ирландия е доста известна по света с чудесната си фолклорна музика, ефектните танци, бирата, замъците, природата, богатата история... описът е дълъг. Но едно от най-големите благосъстояния на Ирландия, естествено, са хората. Които са популяризират страната си по света.

В галерията ни можете да видите някои от най-известните ирландци в света на шоубизнеса. А във видеото да се насладите на едно осъществяване на ирландски фолклор на известната група "The Corrs ".

ВИЖТЕ КОИ СА НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ ИРЛАНДЦИ В СВЕТА НА ШОУБИЗНЕСА - СНИМКИ

Майкъл Флетли



Родителите на Майкъл Флетли са ирландци, които емигрират за Щатите две години, преди той да се роди. Той е второто от пет деца. Започва да се занимава с танци на 11 годишна възраст, а на 17 става международен първенец по ирландски танци.

Оцветиха река Чикаго в смарагдово зелен цвят

Той е един от главните посланици на ирландската просвета по света, като с помощта на танцовото му шоу той разпространява ирландската история, митология и фолклор.

Ения



Ения е един от най-популярните музиканти в международен мащаб.

Британски учени са потвърдили, че нейната музика работи успокояващо на нервната система. Тя стартира да се отпътува с музика от дете, като първоначално пее ирландски фолклор дружно с братята и сестрите си.

Осем любопитни обстоятелството за свети Патрик

Тя извършва част от саундтрака на филмовата трилогия "Властелинът на пръстените:Задругата на пръстена ".

Долорес О'Риърдън



За страдание тази година ни напусна един актьор, който обаче съумя да остави дълбока диря в душите нацяло едно потомство с гласа и музиката си.

Напусна ни Долорес О'Риърдън от The Cranberries

Става дума за вокалистката на паметната ирландска група "The Cranberries ".

Тя е родена в Лимерик, Ирландия и се пее още от дете. Популярността на изпълнителката и бандата идва с песента "Zombie ", която по думи на музикантите е композирана за няколко минути.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР