Днес светът отбелязва „Часът на Земята. Инициативата се провежда винаги

...
Днес светът отбелязва „Часът на Земята. Инициативата се провежда винаги
Коментари Харесай

Светът отбелязва „Часът на Земята”

Днес светът отбелязва „ Часът на Земята ". Инициативата се организира постоянно в последната събота на март. Тази година е на 27 март.

Милиони хора ще загасят светлините в домовете си от 20.30 до 21.30 ч., с цел да изразят съпричастността си с идеята, отдадена на опазването на нашия общ дом - планетата Земя.

Това е най-голямата самодейност на Световния фонд за дивата природа, като задачата на акцията е да ни подсети, че използваме много запаси, които можем да спестим, с цел да опазим природата чиста. Тя слага фокус върху опазването на природа - главният ни съдружник против климатичната рецесия.

Нашето бъдеще е неразривно обвързвано с бъдещето на Земята и всички нейни екосистеми, тъй като това, което предизвикваме на природата, предизвикваме и на себе си. И на поколенията след нас.

Акцентът по традиция е върху връзката с природата и опазването ѝ. Тази година WWF посвещава своята самодейност " Часът на Земята " на връзката сред индивида и животните. Фокусът е върху опазването на биоразнообразието, което понижава с фрапантни темпове. Затова 15-ото издание на самодейността е отдадено на опазването на мечките у нас и тяхното спокойно общуване с хората.

От WWF България провеждат онлайн концерт, който ще се случи на страницата им във Facebook. В него се включват известни българи, които застават зад идеята - запазване на природата и в частност запазване на мечките в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР