Днес стартирахме моята инициатива „Ходи пеша!”. Започваме да обикаляме общините

...
Днес стартирахме моята инициатива „Ходи пеша!”. Започваме да обикаляме общините
Коментари Харесай

Караянчева даде начало на инициативата си Ходи пеша

Днес стартирахме моята самодейност „ Ходи пешком!”. Започваме да обикаляме общините в Източните Родопи по азбучен ред и да преоткриваме неповторимите им естествени явления и културно-исторически забележителности. Първата ни цел бе крепостта Кривус в община Ардино. Това заяви във фейсбук профила си някогашната председателка на Народно събрание и лидер на листата на ГЕРБ за Кърджали Цвета Караянчева.

" Кривус е средновековна българска цитадела, монумент на културата от локално значение. Построена е през 10 век върху висок и изящен речен меандър на Арда. Била е мъчно превземаема. За нея загатва фамозният летописец Георги Акрополит, който споделя, че през 13 век българските войски водят многочислени сражения с византийците в земите край Марица и Арда и една от крепостите, които завладяват, е Кривус ", добавя тя.

Призивът " Ходи пешком! " стана известен в края на септември м. година, когато на партийна колекция на ГЕРБ в Лом Караянчева съобщи:

" Някои си пътуват с хубавите коли по автомагистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават? Що не ги направихте, а в този момент критикувате? Метрото! Отиват, стачкуват против неприятния Бойко, качват се на метрото и се прибират у дома. Ходи пешком, бе! Ходи пешком! Това е ситуацията. "

После тя изясни, че сходен метод на говорене бил позволен, с цел да се " възпламени " публиката от съпартийци и симпатизанти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР