Днес стартира работата на консултативната група за микрокредити в областта

...
Днес стартира работата на консултативната група за микрокредити в областта
Коментари Харесай

Мария Габриел: Подготвяме общоевропейски подход за признаването на микрокредитите във висшето образование

Днес започва работата на консултативната група за микрокредити в региона на образованието, основана по предложение на българския еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Групата включва опитни експерти от националните органи на страните членки, организации за обезпечаване на качество, висши образователни заведения и други заинтригувани страни. В работата й вземат участие и два Европейски университета, които са сложили развиването на микрокредитите в центъра на тактиката си: Младите университети за бъдещето на Европа (YUFE) и Европейският консорциум за иновационни университети (ECUI).

Мария Габриел: Инвестицията в образованието е инвестиция в нашето бъдеще

„ Безпрецедентната обстановка с COVID-19 ни сподели възходящото значение на онлайн образованието и образованието. Днес повече от всеки път образованието във всичките си реформаторски форми заслужава цялото ни внимание. Екологичният преход и цифровата промяна, непрестанно изменящият се пазар на труда, постановат да предприемем дейности за въвеждането на нови благоприятни условия, като къси и гъвкави модули за образование за микроудостоверяване “, разяснява комисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Микрокредитите съставляват по-малки единици образование, създадени в отговор на динамично изменящите се професионални и публични потребности. Те се присъждат след довеждане докрай на къси обучителни курсове или модули и след оценка на добитите пълномощия. В идващите месеци, групата ще създаде отчет по отношение на опциите за общ метод за микрокредити във висшето обучение. Ще бъде препоръчана също Пътна карта за дейности, които да бъдат подхванати от Европейския съюз, при цялостно ценене на правилото на субсидиарност. Целта е да се насърчи валидирането и признаването на микрокредитите след извършени къси курсове на образование за повишение на квалификацията и преквалификацията на работната мощ.

Комисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова открои основната роля на университетите за обезпечаване на актуализация на знанията и уменията на учащите се от всички възрасти. Това ще се реализира посредством разширение на образователните стратегии и предложение на гъвкави форми на учене, в това число къси модули за образование, които водят до микрокредити.

Българският еврокомисар акцентира, че през днешния ден повече от всеки път образованието във всичките си реформаторски форми заслужава цялото ни внимание. Кратките модули могат да обезпечат нужната еластичност в отговор на действителностите, публичните потребности и желанието на хората за личностно развиване.

Мария Габриел: До края на май чакаме първите оферти за дейности в границите на петте задачи в "Хоризонт Европа "

„ Въвеждането на обединен европейски метод за микрокредити е от основно значение за просветителните ни системи. Така ще допринесем за приобщаващи и устойчиви обучение и образование през целия живот, които не оставят никого зад борда. Това значи повече и по-добри благоприятни условия за професионална реализация “, съобщи комисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Консултативната група ще показа резултатите от работата си през есента на 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР