Днес специализираната прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на

...
Днес специализираната прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на
Коментари Харесай

Нова спецакция срещу корупцията в Басейнова дирекция в Пловдив

Днес профилираната прокуратура, взаимно с КПКОНПИ и със съдействието на чиновници от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив и Столична дирекция на вътрешните работи, правят дейности по следствие на корупционни практики в Басейнова дирекция-Пловдив, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.
Следствените дейности са по досъдебно произвеждане, формирано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания за събиране на доказателства, разпитват се чиновници в дирекцията.
Повече информация по делото ще бъде предоставена след привършване на дейностите по следствието и обобщаване на резултатите, показват от спецпрокуратурата.
По неофициални данни има арестувани.
Акцията продължава и сега.
Припомняме, че във вторник, 25 февруари, Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвиняване за занемареност на Цветелина Кънева, шеф на "Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион. Според проверяващите тя не е подхванала дейности за ликвидирането на противозаконен сондаж в Захарния комбинат в Пловдив.
Тя остава в ареста за 72 часа, в границите на които ще се реши дали да бъде поискано от съда налагане на непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража ".
В основата на досъдебното произвеждане е случай от края на 2018 година, когато при инспекция на "Басейнова дирекция " в Пловдивския захарен комбинат е бил засечен противозаконен сондаж и нелегално потребление на вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР