Днес социалните мрежи са пълни с бодибилдъри, фитнес инструктори, фитнес

...
Днес социалните мрежи са пълни с бодибилдъри, фитнес инструктори, фитнес
Коментари Харесай

Как изглеждаха бодибилдърите преди повече от 100 г.

Днес обществените мрежи са цялостни с бодибилдъри, фитнес инструктори, фитнес модели и всевъзможни други спортисти, които ни стимулират да се довлечем до най-близките зала или парк и да раздвижим мускулите отдолу под обвивката от пържени картофки и пици.

Няма по какъв начин фотосите преди и в този момент, които се въртят из виртуалното пространство да не ни стимулират най-малко малко.

На едната фотография виждаме хърбаво момченце с бицепс като грахово зърно, а на идната фотография единствено година по-късно – бабанка с изваяни форми. Вляво на фотографията стои пухкаво момиче със свенлив взор, а вдясно самоуверена жена със плътно тяло и повдигнато дупе.

Кой не би се стимулирал от такива фотоси и модели за подражателство?

В предишното както Интерент, по този начин и бодибилдингът към момента не са съществували, само че все пак е имало хора, които да стимулират останалите да се грижат за тялото си.

В началото на ХХ в., се появяват професионалните „ здравеняци “ с огромни мускули,

които упражнявали, с цел да забавляват и стимулират публиката със своите гигантски умения.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА БОДИБИЛДЪРИТЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ХХ В.

Професионалните здравеняци са плод на индустриалната гражданска война. След появяването на офис позициите и работата във заводи, се заражда и въпросът по какъв начин това се отразява на телата и мъжеството на мъжете.
 Юген Сандов Юген Сандов
Затова се появяват тези фигури, които с огромните си мускулести тела да стимулират останалите да вдигнат щангата и да не загбуват мъжеството си.

Юген Сандов се трансформира в бащата на актуалния бодибилдинг

Роденият в Прусия с името Фрийдрих Мюлер немец приема псевдонима Юген Сандов и стартира да тренира интензивно, извайвайки божествено тяло с изразена мускулатура. Той стартира да дава участия, на които да демонстрира уменията и достиженията си.

Сандов се трансформира в знак на геройство и мощ и даже е именуван „ най-силният мъж в света “ за времето си.
 Юген Сандов Юген Сандов
И по този начин откакто концепцията за съвършено тяло и свръхчовешка мощ се развива и популяризира по света, на 16 януари 1904 година се организира първото огромно съревнование по бодибилдинг в Мадисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, Съединени американски щати. Печели го Ал Трелоър, който е разгласен за „ Най-перфектно развитият мъж в света “.

В галерията вижте фотоси от годините, в които бодибилдингът се заражда

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Четете още:

Странни състезания от предишното

Зловещи фотоси на медицината в предишното

Вижте фотоси от първия конкрус за хубост в Съюз на съветските социалистически републики
СПОРТ Бербатов: Като видиш Гигс, Роналдо и получаваш ерекция Пострадалата от бомбичка през 2003-а: В България нямам бъдеще Сълзите на капитана
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР