Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността

...
Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 20 януари

Днес ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността в източните региони. Минималните температури ще са сред минус 8° и минус 3°. Ще духа до сдържан западен, в Източна България – югозападен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 4° и 9°. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца. Това заяви за Агенция „ Фокус “ Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 
Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 1° и 4°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.
 Седмична прогноза за времето за 18-24 януари Седмична прогноза за времето за 18-24 януари
Новата седмица стартира с ясно, само че студено време. В понеделник и вторник над цялата страна ще бъде най-вече слънчево, тук-там с промен...
Над планините облачността ще е променлива, в утринните часове - постоянно забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан и мощен западен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 6°.
В четвъртък ще доминира слънчево време. Сутринта на обособени места в низините и котловините, при намаляване напразно, ще се образува мъгла. Вятърът ще е най-вече слаб, от югозапад. Ще продължи да се се затопля и минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните в множеството места - сред 7° и 12°. В петък ще стартира нарастване на облачността. Югозападният вятър ще се усили и температурите ще се покачат още. Привечер на обособени места в крайните югозападни региони е допустимо да превали слаб дъжд. В събота ще е прохладно, изключително в източната половина от страната; ще бъде и относително топло. Минималните температури в цялата страна ще са позитивни, а дневните в доста региони ще са над 10°. Облачността ще е най-вече забележителна, на обособени места, основно в Южна и Западна България ще има и слаби валежи от дъжд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР