Днес ще има по-често значителна облачност, предимно купеста и купесто-дъждовна.

...
Днес ще има по-често значителна облачност, предимно купеста и купесто-дъждовна.
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици и през новата седмица

Днес ще има по-често забележителна облачност, най-вече купеста и купесто-дъждовна. В доста региони в цялата страна ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни в следобедните часове. Остават изискванията за местни порои и градушки.

Максималните температури ще са сред 23° и 28°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно. В часовете след обяд в доста региони ще има превалявания и гръмотевична активност. Има условия за местни интензивни превалявания и градушки. Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха от 24° до 27°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и дъждовно. В следобедните часове ще има и гръмотевична активност. Вятърът ще е слаб до сдържан от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – към 18°, на 2000 метра – към 11°.

През идващото денонощие атмосферата над страната ще се задържи неустойчива и още веднъж ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки, на повече места и по-значителни в следобедните часове.

Максимални температури - сред 23° и 28°, в София - към 24°.

Във вторник и сряда има повече слънчеви часове. Валежите ще намалеят, ще бъдат на малко места и по-слаби. Все отново през първия ден в обособени планински региони в Западна България е допустимо за малко да бъдат интензивни. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България - сдържан. Температурите ще се покачат и в сряда, когато в множеството региони ще се задържи без превалявания, оптималните ще са сред 27° и 32°. В четвъртък и петък още веднъж се покачва вероятността за следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Първия ден източният вятър ще стихне, втория - ще се ориентира от запад-северозапад. Дневните температури ще са съвсем без смяна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР