Днес ще е топло и предимно слънчево. Около и след

...
Днес ще е топло и предимно слънчево. Около и след
Коментари Харесай

Времето: Слънчево и топло

Днес ще е топло и най-вече слънчево. Около и след обяд над североизточните и планинските региони в Югозападна България ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, в Източна България - ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 25 и 30 градуса, за София - към 26.

В планините ще бъде най-вече слънчево и топло. В следобедните часове ще се заоблачи, само че единствено на обособени места в Рило-Родопска област ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18, на 2000 метра - към 11 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места по Северното Черноморие ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър, който ще се ориентира от изток-югоизток. Ще се затопли и оптималните температури ще са сред 18 и 23 градуса. 

Продължителността на деня е 13 ч. и 45 мин.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за април и ще остане без основна смяна.

През седмицата времето ще остане топло и най-вече слънчево. В следобедните часове, основно над планинските региони, ще се развива купеста облачност, по-значителна във вторник и през нощта против сряда, както и към края на седмицата, когато ще превали временен дъжд, ще прегърми. Във вторник валежите ще са на обособени места, до момента в който към петък-събота въздушната маса над страната ще е по-нестабилна и преваляванията ще са по-интензивни и на повече места, основно в Западна и Централна България. Вятърът ще е от запад-северозапад, най-вече слаб. Минималните температури най-често ще са сред 9 и 14 градуса, а дневните през множеството дни - сред 25 и 30, в края на интервала едва ще се намалят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР