Днес ще е почти тихо и предимно слънчево. След обяд

...
Днес ще е почти тихо и предимно слънчево. След обяд
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 5 август

Днес ще е съвсем безшумно и най-вече слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Има условия за градушки. Това заяви за Агенция " Фокус " Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа сдържан, в Западна България, северно от планините, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. В Източна България вятърът ще е до сдържан югоизточен. Дневните температури ще се покачат и ще е доста горещо. Максималните температури ще са сред 36° и 41°. Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 29° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.
 Седмична прогноза за времето за 2-8 август Седмична прогноза за времето за 2-8 август
В понеделник над цялата страна ще бъде слънчево и горещо. Най-високи температури от 43 градуса се чакат в Хасково, Ямбол, Пазарджик и...

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан, по най-високите елементи краткотрайно мощен запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 34°, на 2000 метра - към 25°.

В петък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен и с него температурите ще се намалят с 4-5 градуса. Преди обяд над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони краткотрайно интензивни и обилни по количество, с гръмотевици и условия за градушки. През почивните дни времето ще бъде най-вече слънчево. В събота към момента ще е прохладно, по-значителна облачност ще има над източните региони и там на обособени места ще превали и прегърми. В неделя вятърът ще отслабне и температурите ще се покачат с градус-два.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР