Днес ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури

...
Днес ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури
Коментари Харесай

Прогноза за времето – 8 декември

Днес ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните – сред 7° и 12°. Атмосферното налягане е близо до междинното и едва ще се увеличи.
Това заяви за Агенция " Фокус " Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините облачността ще е променлива. Ще духа сдържан, по високите елементи мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към 0°.
В понеделник вятърът още веднъж ще се ориентира от югозапад и в източните региони ще бъде до сдържан. Облачността ще бъде раздрана, тук-там в равнините и котловините – още веднъж с понижена видимост. Минималните температури ще бъдат най-вече сред минус 4° и 1°, оптимални – сред 9° и 14°, в местата със задържаща се по-дълго мъгла – по-ниски, до 3-4°.
Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще бъде забележителна и късно вечерта от югозапад ще завали дъжд. От северозапад, с увеличаване напразно, ще нахлува леден въздух и през нощта против сряда във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще превали сняг.
В сряда вятърът ще се обърне от североизток. На места в страната ще има превалявания от дъжд, в Предбалкана и по високите котловинни полета – от сняг. Минималните температури ще бъдат най-вече сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 4° и 9°, по Черноморието - малко по-високи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР