Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина,

...
Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 3 февруари

Днес ще бъде прохладно. Ще духа сдържан, в Дунавската низина, западните региони на Горнотракийската равнина и в Източна България – мощен стремителен вятър. Облачността ще е променлива, междинна и висока. Щe се задържи съвсем без превалявания. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, оптималните ще са най-вече сред 13° и 18°. Атмосферното налягане ще се намали и ще е малко по-ниско от междинното за месеца. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
ЖЪЛТ КОД ЗА СИЛЕН ВЯТЪР В 20 ОБЛАСТИ!
По Черноморието облачността ще е променлива, междинна и висока. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще е прохладно, ще духа мощен и плевел вятър от запад-северозапад.
Облачността ще е променлива, междинна и висока. Почти без превалявания. Максимална температура на 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 2°.
Във вторник, през по-голямата част от деня, преносът на топъл въздух от запад-югозапад ще продължи температурите ще се задържат доста по-високи от нормалните - тук-там ще доближат 20-23°. Ще има раздрана междинна и висока облачност. Привечер в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността ще се вплътни, ще стартират и превалявания от дъжд, които в Предбалкана и по високите полета бързо ще преминат в сняг. В сряда от северозапад, в Източна България от североизток ще продължи да нахлува леден въздух и температурите внезапно и доста ще се намалят, в доста региони с повече от 10-15°. Ще доминира облачно време с съвсем повсеместни превалявания от дъжд, в Северна и Западна България – от сняг. Временно преваляванията ще бъдат интензивни и в котловините на Западна България и в Предбалкана ще се задържа снежна завивка. По планинските проходи, а по здрач и в североизточните региони ще има виелици и навявания. В четвъртък ще е най-вече облачно и тук-там ще превалява сняг. Застудяването ще продължи и в обособени региони и дневните температури ще останат малко под нулата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР