Днес ще бъде предимно ветровито с максимални температури между 15

...
Днес ще бъде предимно ветровито с максимални температури между 15
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 4 февруари

Днес ще бъде най-вече прохладно с оптимални температури сред 15 и 20 градуса. Това заяви за Агенция „ Фокус “дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология. 
Запад-северозападният вятър краткотрайно ще отслабне и до сутринта ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, тук-там в котловините и регионите предпазени от вятъра – към нулата.
ЖЪЛТ КОД ЗА СИЛЕН ВЯТЪР В 13 ОБЛАСТИ В СТРАНАТА!
През деня югозападният вятър ще се усили, в множеството места ще е сдържан, в планините и в регионите северно от тях ще е мощен и стремителен. Облачността ще е най-вече междинна и висока – раздрана. Дневните температури ще са високи и оптималните ще са най-вече сред 15° и 20°. Вечерта от северозапад ще стартира да минава леден атмосферен фронт и през нощта против сряда вятърът в цялата страна ще се обърне от северозапад. Ще стартират превалявания от дъжд, които с понижението на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг. Атмосферното налягане бързо ще се намалява и денем ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.
Над Черноморието облачността последователно ще се усилва и вплътнява, само че денем ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан, вечерта и краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 18°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта тук-там ще се усили до 4 бала.
В планините ще е с променлива облачност и денем ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и краткотрайно плевел запад-югозападен вятър. Ще се задържи топло с оптималната температура на 1200 метра към 10°, на 2000 метра – към 3°. През нощта против сряда ще настъпи внезапно захлаждане.
В сряда от северозапад, в Източна България от североизток, с сдържан и мощен вятър, ще нахлува леден въздух и температурите внезапно ще се намалят, в доста региони с повече от 10°. Ще доминира облачно време, с съвсем повсеместни превалявания от дъжд, в Северна и Западна България – от сняг. Постепенно съвсем на всички места дъждът ще премине в сняг. Временно преваляванията ще бъдат интензивни и в котловините на Западна България и в Предбалкана ще се образува снежна завивка. По планинските проходи, а по здрач и в североизточните региони ще има виелици и навявания. В четвъртък към момента ще духа сдържан вятър от север-северозапад. На места ще има слаби валежи от сняг, само че в развой на прекъсване, а облачността ще се раздра и намалее. Застудяването ще продължи и в обособени региони и дневните температури ще са близки до нулата. В петък в Източна България от север-североизток ще проникне още една порция леден въздух. Облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места, основно в източните и планинските региони, ще превалява слаб сняг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР