Днес ще бъде още малко по-топло, в сравнение с вчера,

...
Днес ще бъде още малко по-топло, в сравнение с вчера,
Коментари Харесай

Максимални температури от 15° до 20° днес

Днес ще бъде още малко по-топло, спрямо през вчерашния ден, с оптимални температури от 15° до 20°. Ще доминира слънчево време. Ще духа слаб северозападен, в Източна България и по Черноморието - североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно, а сутринта - студено, с минимални температури сред 2° и 7°, а в низините, котловините и към водните басейни видимостта ще бъде понижена от мъгла или ниска облачност.

През деня ще бъде слънчево. В източните региони ще се появи слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат с още градус-два по-високи - сред 16° и 21°, по Черноморието – към 16° - 17°. Ще бъде най-вече слънчево, преди обяд тук-там с ниска облачност или мъгла. След обяд ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Вълнението на морето ще остане 1-2 бала, което подхожда на височина на вълните до към половин метър.

Слънчево ще се задържи и на следващия ден времето в планините. Вятърът ще е слаб, с посока от северозапад, по най-високите върхове – от север.

Температурите ще се покачат с още няколко градуса, спрямо през днешния ден, и оптималните в курортите ще са от 7° на Алеко, 10-11° в Пампорово и Боровец до 14° в Банско.

Освен у нас, най-вече слънчево ще бъде и на Балканите, както и над Западното и Централното Средиземноморие. В множеството региони от Западна, Централна и Северна Европа ще бъде прохладно, тук-там и с валежи, а в северните региони на Скандинавския полуостров и Европейска Русия се чакат значителни снеговалежи и виелици.

През идващите дни до събота ще доминира слънчево време, а стоплянето ще продължи. Сутрин тук-там е допустимо да се образува мъгла. През почивните дни през страната ще премине леден атмосферен фронт – вятърът ще се усили, облачността ще се усили, още веднъж ще има превалявания от дъжд, а температурите ще се намалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР