Днес ще бъде дадено началото на новия сезон в италианската

...
Днес ще бъде дадено началото на новия сезон в италианската
Коментари Харесай

Серия А започва с един голям въпрос: Кой може да спре Ювентус?

Днес ще бъде обещано началото на новия сезон в италианската Серия " А ". Това е последното от огромните шампионати на континента, което към момента не бе почнало, само че през днешния ден и борбите на Апенините се завръщат с цялостна мощ. Тифозите чакат следващият трогателен сезон в Калчото, само че огромният въпрос, който всички си задават е: Кой може да спре хегемонията на?

" Старата госпожа " е безспорен доминант на домашната сцена в последните 9 сезона, когато подвигна Скудетото 9 следващи пъти. Миналата акция обаче надалеч не бе толкоз безапелационна за торинци. Те приключиха единствено с точка повече от преследвача си, а също така се сгромолясаха и в Шампионската лига, което разумно докара и до промяна на треньора. Изненадващ обаче се оказа ходът на шефовете на " бианконерите ". Всички чакаха те да доведат някое огромно и одобрено име в треньорската специалност, което да поведе тима. Изборът на управлението обаче бе да даде късмет на легендата, въпреки той да няма никакъв треньорски опит зад тила си. Това може да се окаже талантлив ход, само че може да се окаже и цялостен неуспех. Само времето ще покаже кое от двете.

На първ взор наподобява, че Интер ще бъде главният съперник на Юве за купата и през този сезон. " Нерадзурите " приключиха предходната акция положително и доближиха и до финала в Лига Европа, само че там изгубиха от. Все отново клубът разполага с задоволително първокласен състав и се чака да продължи с положителните си игри и през новия сезон. Позитивен знак бе и оставането на треньора, който имаше някои търкания с шефовете, само че те бяха изгладени и в този момент всичко наподобява наред.

Другият гранд също дава положителни сигнали. След подновяването на предишния сезон, който бе спрян за няколко месеца поради пандемията от COVID-19, " росонерите " не позволиха загуба, записвайки 9 победи и 3 равенства, като по този начин съумяха да се изкачат до 6-ото място и да си обезпечат присъединяване в Лига Европа. Клубът съумя да задържи огромната си звезда, а също така взе и огромния гений. Затова упованията са отборът да продължи израстването си, а за какво не да има значима роля в борбата за Скудетото.

Римските грандове и също не са за подценяване. " Орлите " бяха кандидат за купата и през предишното състезание, когато дълго време дишаха във врата на Юве. Те обаче се сринаха в края на акцията и приключиха едвам на 4-ата позиция. Там обаче резервираха състава си и няма причина да не ги слагаме още веднъж в сметките. В същото време " Вълците " имат някои проблеми от финансово естество, само че все пак и те разполагат с много стабилен състав, който има място в Топ 4, а за какво не и по-напред.

Трябва да обърнем внимание и на. Възпитаниците на изиграха неуверена акция и приключиха едвам на 7-ата позиция. Амбициите на президента Аурелио Де Лаурентис обаче са много по-сериозни и той развърза кесията за укрепване на състава с нападателя. Неаполитанците към момента са в развой на създаване на новия образ на отбора, само че към този момент е време да забележим и някакви резултати.

Не бива да забравяме и. Бергамаските се трансфораха във значим фактор в Серия " А " в последните няколко сезона и никой не може да си разреши да ги подценява. Това проличава и от 3-ото място, което завоюваха през предишния сезон. Трудно можем да си представим, че играчите на могат да нападат Скудетото, само че при всички положения тимът разполага с капацитет за място в Топ 4.

През този сезон в Серия " А " още веднъж ще има и българско присъединяване. Нападателят ще води офанзивата на новака. Голаджията даде поръчка, че ще опита да вкара 10 попадения през сезона в Калчото и по този начин да помогне на отбора си да се избави от изпадане. Задачата не е лесна, само че му пожелаваме триумф. В същото време Кирил Десподов също има късмет да играе в Калчото за своя. Крилото се завърна в клуба от Сардиния след наем в. Все още обаче не е ясно дали ще остане там през акцията или ще му бъде издирван различен тим.

Добрата вест от последните часове е, че на мачовете още от първия кръг ще има аудитория. Засега на стадионите ще бъде разрешено да участват единствено по 1000 души, само че може би на по-късен стадий тази численост ще се усили.

Серия " А ", 1 кръг:

в събота:

- Торино
Верона - Рома

в неделя:

- Наполи
Дженоа - Кротоне
Сасуоло - Каляри
Ювентус - Сампдория

в понеделник:

Милан - Болоня

в сряда:

- Интер
Удинезе - Специя
Лацио - Аталанта
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР