Днес се проведе отложеното, поради наличие на процесуални пречки -

...
Днес се проведе отложеното, поради наличие на процесуални пречки -
Коментари Харесай

Съдът назначи техническа експертиза по казуса с продажба на 16 общински имота във Варна

Днес се организира отсроченото, заради съществуване на процесуални спънки - нередовно приканване на един от жалбоподателите, от 19 септември 2022 година намерено правосъдно съвещание по адм. дело №1559/2022 година Административното дело е формирано по тъжби от Областния шеф на област с административен център гр. – Варна против Решения №№ 948-1, 949-1, 950-1, 951-2, 952-1, 953-1, 954-1, 955-1, 956-1, 957-1, 958-1, 959-1, 961-1, 963-1, 965-1, 966-1 и от Г.С. против Решения №№ 949-1 и 950-1 от протокол № 26 от съвещание на Общински съвет Варна, извършено на 17 май 2022 година, с които са признати още веднъж Решения за продажба на цитираните недвижими парцели, протокол № 25 от съвещание на Общински съвет - Варна, извършено на 20 април 2022 година, оповестиха от пресслужбата на съда.

Съдът, за изясняване събитията по делото, позволена съдебно-техническа експертиза (СТЕ), вещото лице – геодезист, по която, откакто се запознае с материалите по делото, с административната кореспонденция, както и след осъществяване на информации по настоящия Общ устройствен план, Подробен устройствен план и ПУР на съответния регион, в който се намира съответният парцел, както и при информация в КК и КР на гр. Варна, надлежно след оглед на място на всеки от парцелите, предмет на оспорените решения на Общински съвет – Варна, да отговори на следните въпроси:

Налице ли са предвиждания във връзка с парцелите, планувани за продажба с процесните решения, за реализиране на мероприятия, за облекчаване на публични потребности от локално значение? В този смисъл, налице ли са предвиждания за реализация на обекти - създаване на улица, пътища, пристанища и на уреди, за застраховане на транспортната инфраструктура от общински и републикански темперамент, за спортни площадки, за зелени площи, за учебни заведения и детски заведения, за лечебни заведения, за други благоустройствени мероприятия, както и други обекти за облекчаване на публичните потребности?

Кои от процесните парцели са били държавна благосъстоятелност, обществена или частна, само че са деактувани като такива и предоставени на ответната община за създаване на обекти за облекчаване на публични потребности (от типа на изброените в т. 1 от задачата)?

За кои от парцелите, предмет на оспорените решения на Общински съвет – Варна, е имало предугаждане да бъдат употребявани за възобновяване и обезщетяване на правоимащи притежатели на аграрни земи и техните наследници?

Жалбата на Областния шеф нападна решения на Общински съвет – Варна,  на съображение на които Община Варна би трябвало да реализира продажби на 16 недвижими парцела в гр. Варна, а жалбата на Г.С. е против решения на Общински съвет – Варна,  на съображение на които Община Варна би трябвало да реализира продажби на 2 недвижими парцела, които се намира в гр. Варна, регион " Аспарухово “, с. о. " Зеленика “, чиято е продажба е планувано да се реализира посредством обществено оповестен конкурс.

Следващото съвещание по делото е планувано за 21 ноември 2022 година от 13.30 ч.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР