Днес се очакват сериозни нарушения на транспорта в по-голямата част

...
Днес се очакват сериозни нарушения на транспорта в по-голямата част
Коментари Харесай

Стачки блокират транспорта в Германия

Днес се чакат съществени нарушавания на превоза в по-голямата част от Германия , откакто два водещи синдиката приканиха за еднодневна стачка в транспортния бранш, съобщи ДПА.

Германският синдикат на чиновниците в публичните услуги " Ферди " (Verdi) и синдикатът на работещите в железниците и превоза Е Фау Ге (EVG) оповестиха през предходната седмица, че провеждат дружно трудовия митинг.

Германската летищна асоциация А Де Фау (ADV) предизвести по-рано, че до 380 000 пасажери " няма да имат опция да се възползват от полетите си " поради стачките. 
Компанията " Фрапорт " (Fraport), която ръководи аерогарата във Франкфурт, разгласи, че всички постоянни пътнически полети през най-натовареното летище в Германия през днешния ден са анулирани.  " Фрапорт " е оператор и на летищата във Варна и Бургас.

Управата на аерогарата в Мюнхен заяви, че редовнитe пътнически и товарни полети през летището са наранени от трудовите митинги. Препоръчва се пасажерите, които пътуват през Мюнхен, да се свържат с самолетните компании си за повече информация по отношение на своите полети. 

Синдикатите " Ферди " и Е Фау Ге оповестиха предходната седмица, че стачката ще докара до затваряне на някои тунели на автомагистрали в Германия, ще наруши придвижването на районните влакове и на тези, които пътуват на дълги дистанции, ще сковава локалния публичен превоз в няколко немски провинции и ще провокира нарушавания при морския и речния превоз в страната.

" Дойче бан " (Deutsche Bahn) разгласи, че заради трудовите митинги през днешния ден няма да пътува нито един от влаковете на дълги дистанции. Движението на районните влакове в Германия ще бъде " съществено редуцирано ", добави немската железопътна компания. Компанията не чака обстановката да се възстановява и във вторник (28 март).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР