Днес се очаква Народното събрание да започне пленарното си заседание

...
Днес се очаква Народното събрание да започне пленарното си заседание
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат ветото върху Закона за устройство на територията

Днес се чака Народното събрание да стартира пленарното си съвещание с разглаждането на два Законопроекта, на които президентът наложи несъгласие. Според предварителната им стратегия първо депутатите ще обсъдят върнатите за второ разглеждане промени в Закона за устройство на територията.

След това народните представители ще прегледат и ветото на Румен Радев за второ върху текстове на Закона за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс. В сряда парламентарната Правна комисия преодоля ветото на президента върху измененията в Наказателно-процесуален кодекс.

Президентът върна текстовете с претекста, че въвеждането на длъжността „ прокурор по следствието против основния прокурор или негов заместител “ се нарушават конституционни правила, измежду които независимостта на съда, и прокурорите в границите на правосъдната власт.

Днес се чака депутатите да гласоподават на второ четене измененията в Закона за филмовата промишленост, Закона за адвокатурата, Закона за енергийната успеваемост. Ще бъде прегледан и Законопроект за индустриалните паркове.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР