Днес се чете толкова много, колкото никога досега. И това

...
Днес се чете толкова много, колкото никога досега. И това
Коментари Харесай

Диляна Димитрова: Днес се чете толкова много, колкото никога досега


" Днес се чете толкоз доста, колкото в никакъв случай до момента. И това е поради обществените медии. Удоволствието и познанието доближават до хората по разнообразни канали - интернет, телевизия, кино. Младите хора избират литературните творби под формата на филм или сериал ".

Това сподели в предаването " 12+3 " Диляна Димитрова, основен редактор на уеб страницата за просвета " Площад Славейков ".

Коментарът ѝ е по отношение на изследване на асоциация " Българска книга ", съгласно което през 2021 година 20% от българите не са прочели нито една книга ; четат хората на възраст сред 40 – 65 години; хартиените книги са сменени с четене от интернет.

Според нея служебният министър на културата проф. Велислав Минеков е влезнал в министерството с цели и задания, които е почнал в предходния мандат .

" Министрите влизат в кабинетите не да проведат изборите, а да ръководят дълго. Сменят началниците на доста служби, това е необичайно . Проф. Минеков е върнал целия си състав. Вредно е да се сменят експерти при всяко идване на нов шеф в едно ведомство ".

Димитрова добави, че би предпочела от трибуната в Народното събрание да се приказва по-образовано и начетено , " тъй като това дава отражение върху метода, по който се държи електоратът ".

Интервюто с Диляна Димитрова можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР