Днес /събота/ облачността ще е променлива, по високите части на ...

Днес /събота/ облачността ще е променлива, по високите части на

Ето какво време ни очаква през уикенда

Днес /събота/ облачността ще е променлива, по високите елементи на планините ще превали слаб сняг. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, в София - към 3 градуса. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и денем ще се увеличи, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.
По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, по северното крайбрежие до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са 6-8 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е променлива. На места в масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа мощен, по най-високите елементи до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1 градус, на 2000 метра - към минус 5 градуса.
В неделя ще доминира слънчево време. Северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб. Сутринта в низините и котловините ще е безшумно и тук-там - мъгливо или с ниска облачност. Минималните температури ще са сред минус 7 и минус 2 градуса, а дневните - сред 1 и 6 градуса.
В понеделник денем вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили; с него температурите отново ще се покачат. От север ще се появи раздрана висока и междинна облачност.

Източник: bulnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg