Днес с умерен до силен запад-северозападен вятър ще прониква хладен

...
Днес с умерен до силен запад-северозападен вятър ще прониква хладен
Коментари Харесай

Започва захлаждане

Днес с сдържан до мощен запад-северозападен вятър ще прониква студен въздух . Облачността ще е най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, основно в северните и планинските региони съпроводени с гръмотевици. Максималните температури ще са от 17-18° в Северозападна България и Софийско, до 26-27° тук-там в Югоизточна България, където преди обяд ще бъде най-вече слънчево.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевици. По най-високите елементи ще превали и сняг. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър и с него дневните температури ще се намалят, оптималната на 1200 метра ще е към 11° , на 2000 метра - към 4°.

Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места до вечерта ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха сред 19° и 24°. Температурата на морската вода е 11-14° . Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР