Днес с тържествен водосвет започна официалната церемония за откриване на

...
Днес с тържествен водосвет започна официалната церемония за откриване на
Коментари Харесай

Откриха инсталация за биоразградими отпадъци в Ямбол

Днес с церемониален водосвет стартира формалната гала за разкриване на обект " Компостираща апаратура " в град Ямбол. Модерната система е построена по план " Проектиране и създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци на Община Ямбол ".,Финансирането идва по Оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020 година ". Проектът бе утвърден още през 2019 година, а договорът е подписан на 3 юли същата година.

Основната цел на плана е понижаване на количеството депонирани битови боклуци посредством обезпечаване на спомагателен потенциал за разделно събиране и преработване посредством компостиране на зелени и биоразградими боклуци.

На откриването участваха регионалният шеф на област Ямбол Васил Александров, ръководителят на Общински съвет - Ямбол Антон Шиков, общински съветници, заместник-кметът на Ямбол Михаил Керемидчиев, заместник-кметът на община Тунджа Светозар Грозев, Аглика Георгиева от Дружество по Закона за отговорностите и договорите " Зелено строителство - Ямбол " - гр. София, реализатор на инженеринга и авторски контрол по плана, Стоян Пенев от " Аква Конструкшън " ЕООД, реализатор на строителните действия.

Обектът беше открит от кмета на община Ямбол Валентин Ревански . Заедно с Аглика Георгиева прерязаха тържествено лентата. Той изрече откровена признателност към всички, които със своята подготвеност, труд и сила са създали реализирането на този план допустимо .

Аглика Георгиева, представляваща изпълнителя на инженеринга и авторския контрол по плана, показа пред гостите на събитието: " Т ози план беше едно голямо предизвикателство за нас поради нуждата да съвместим и интерпертираме оптимално нови технологии и положителни практики , които в процеса на употребата да дадат опция на Община Ямбол да покрие заложените високи цели при биоразградимите боклуци. "

Официалната гала беше предшествана от заключителна конференция по плана, която се организира в конферентната зала на хотел " Диана палас ". Медии и жители бяха осведомени с главните планови цели, финансиране и постигнатите резултати.

Компостиращата апаратура е построена в местността Гол хълм. Съоръженията и довеждащата инфраструктура са построени на терен с обща повърхност от 8 000 квадратни метра и с очакван потенциал 2400 тона годишно. По плана са закупени контейнери и сметоизвозваща техника.
 Пловдив със своя компостираща апаратура за зелени и биоразградими
Пловдив със своя компостираща апаратура за зелени и биоразградими

Обща стойност на плана е 9 млн. лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР