Днес с писмо от Министерството на здравеопазването ще разпоредим на

...
Днес с писмо от Министерството на здравеопазването ще разпоредим на
Коментари Харесай

Връщат задължителните маски в болниците в някои градове

Днес с писмо от Министерството на здравеопазването ще разпоредим на районните здравни инспекции да издадат наставление за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост от COVID-19. Това сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

Ситуацията с разпространяването на инфекцията е относително спокойна в този момент, добави той и уточни, че стартира началото на вълна, която ще продължи, само че никой не може да каже " до какви висоти ще стигне ", сподели още Кунчев.

По думите му може да се чака при започване на август да бъдат достигнати оптимални стойности на броя на инфектираните. При въздушно-капкова зараза, изключително при подвариантите на " Омикрон " - BA.4 и BA.5, каквито и да е ограничения не могат да понижат разпространяването, само че могат да понижат темпа му, добави Кунчев.

По-рано през днешния ден данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания демонстрираха, че София-град, областите Бургас, Варна и Враца са в жълта зона по равнище на заболеваемост от коронавирусната зараза.

Ден по-рано от Столичната община желаеха във всички общински лечебни заведения да бъде въведено условие за носене на маска - както от работещите там медици, по този начин и от пациентите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР