Днес с мащабна церемония бе открит технологичният фестивал WEBIT в

...
Днес с мащабна церемония бе открит технологичният фестивал WEBIT в
Коментари Харесай

Роботът Sophia откри технологичния фестивал Webit

Днес с огромна гала бе открит софтуерният фестивал WEBIT в София. Над 7000 участници от 110 страни се събират в столицата, с цел да покажат и обсъдят най-модерното от цифровия бранш.

Начало на събитието дадоха министър председателят Бойко Борисов, комисаря Мария Габриел, столичния кмет Йорданка Фъндъкова, както и един от най-чаканите посетители – хуманоидният робот Sophiа


Именно тя насочи и привет към присъстващите в залата:
Аз съм жител на света и гражданин на Хонг Конг. Знам какъв брой богати на антична просвета са София и България. Знам, че най-старият златен артефакт в света е открит покрай родния ви град Варна. Знам, че България е дала кирилицата на повече от 300 милиона души по света. Знам какъв брой невероятни са природата и хората на България и в тази част на света. Прекрасно е да съм на фестивала Webit в София – цифровата столица.

Събитието се организира под мотото „ Преоткриване бъдещето на Европа “. Форумът е под патронажа на министър-председателя на България Бойко Борисов, комисаря по цифрова стопанска система и общество на Европейската комисия Мария Габриел и кмета на София Йорданка Фандъкова. Десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe ще бъде сборна точка на водещи международни бизнес водачи и иноватори, вложители и политици.

 Фестивалът продължава през днешния ден и на следващия ден като в програмата има голям брой забавни лекции, а сред залите има редица забавни щандове. Подобно огромно софтуерно събитие е извънредно добра вест за България, а десетото му издание през 2018-а се радва на рекорден интерес.

Умни градове, съвременна инфраструктура, блокчейн, кибер сигурност, цифрово опазване на здравето, медии и роботи са единствено част от тематиките в 60-часовата стратегия, като повече от 300 изявени лектори от целия свят разясняват на форума най-горещите тематики, свързани с бъдещето.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР