Днес RENAULT разпространи първите подробности за изцяло новото поколение на

...
Днес RENAULT разпространи първите подробности за изцяло новото поколение на
Коментари Харесай

RENAULT 5: Първи подробности за електромобила от 2024 година

Днес RENAULT популяризира първите детайлности за напълно новото потомство на легендата RENAULT 5 и разгласи, че напълно електрическата кола ще бъде показана през идната година.

От френската компания анонсират, че първите прототипи на електрическия автомобил, който е създаден въз основата на модулната платформа CMF-B EV, към този момент са подготвени за тествания, включително и в рискови зимни условия, и че с помощта на новата си платформа, серийната версия на RENAULT 5 ще бъде с 30% по-евтина за произвеждане.

От Renault анонсират също по този начин, че новото RENAULT 5 ще бъде оборудвано с нов електромотор и батерия, като моторът ще бъде основан на този, който познаваме от ZOE и Megane E-Tech Electric. Електромоторът ще бъде по-малък и по-лек, с към 20 кг спрямо този на ZOE, като съгласно марката ще предложи по-голяма задоволеност и динамичност по време на ръководството на електрическия автомобил.

По отношение на батерията при новото RENAULT 5, от компанията анонсират, че тя ще бъде формирана от 4 съществени модула (12 при ZOE) и ще тежи с към 15 кг по-малко.

" Новата CMF-B EV платформа е отлична опция от продуктова позиция, тъй като това значи, че бъдещото електрическо Renault 5 ще може да се похвали с същинско наслаждение от шофирането, като в същото време ще остане доста конкурентно за своя сегмент ", споделят от Renault.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР